Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Т2 Трейнспотинг

ТУРИСТ В СОБСТВЕНАТА ТИ МЛАДОСТ - Т2 Трейнспотинг / информация за филма

T2 Trainspotting 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ТУРИСТ В СОБСТВЕНАТА ТИ МЛАДОСТ

03.2.2017  |   синефиш.бг
-    Заснемането на Т2 Трейнспотинг
За да направи филма, Дани Бойл миксира голяма част от стария екип с нови попълнения. Оригиналният каст, разбира се, се завръща, заедно със сценариста Джон Ходж, продуцента Андрю Макдоналд, дизайнерът по костюмите Рейчъл Флеминг и композиторът Рик Смит.

„Беше изключително важно за мен да чувам много от гласовете на хората от стария екип на терен.“ - сподели Бойл. “Но исках и по-свежи гледни точки – хора, които са имали възможността да гледат първия филм като зрители и да донесат нещо ново на продължението. Исках едновременно и автентичност, и новаторство. Именно този микс от старо и ново влезе под кожата на филма и се усеща във всеки кадър.“

Новите лица в екипа всъщност са хора, работили с Бойл по някои от последните му проекти като продуцентите Крисчън Колсън и Бърни Белю, монтажистът Джон Харис, дизайнерите Марк Тилдесли и Патрик Ролф, операторът Антъни Дод Мантъл и коафьорът, и специалист по грима - Ивана Приморац.

Няма как да пропуснем факта, че една млада и изключително талантлива българка се присъедини към актьорския състав на филма и допринася за новото в продължението. Нещо повече, тя изпълнява главната женска роля в Трейнспотинг 2. Това е познатата на широката аудитория от сериала „Връзки“ – Анжела Недялкова. Aнжела е само на 5, когато излиза първата част на „Трейнспотинг“. Първата й роля в киното е в „Източни пиеси“ на режисьора Камен Калев. Самият Калев я открива за голямото кино, срещайки я на улица в София и предлагайки й роля във филма си.

Последно видяхме Анжела на голям екран в холандското предложение за „Оскар“ за 2015 г – „Райска стая“. Именно в този филм тя е забелязана и харесана от продуцентите на „Трейнспотинг“. Избирането й за ролята на Вероника отнема месеци – първоначално тя изпраща т.нар. self-tapes на екипа oт България, след което е поканена на проби на Острова, където този дълъг процес продължава, за да застане в крайна сметка лице в лице с Юън Макгрегър. Героинята на Анжела е жрица на любовта от Източна Европа, която мечтае да отвори публичен дом, заедно с героя на Джони Лий Милър – Саймън (Улавия). В „Т2 Трейнспотинг“ тя не се притеснява отново да се разсъблече пред обектива. Всъщност това се случи още във втория й филм - добре приетият от критиката по света и у нас - „Аве“, в който си партнира с Ованес Торосян.

Освен Анжела и други българи имат пръст в продължението, тъй като малка част от „Т2 Трейнспотинг" е заснета в България. За конкретната сцена Дани Бойл  пристига в България и се доверява на български екип, макар и за само един снимачен ден, през лятото на 2016 г. Локацията е очарователна - софийската гара Подуене.



 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg