Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

ТO

ЗАГУБЕНЯЦИТЕ - ТO / информация за филма

It 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗАГУБЕНЯЦИТЕ

30.8.2017  |   синефиш.бг
Ако сме заедно, ще победим.

Седморката от ученици, която се нарича Клуба на загубеняците, е сърцето и душата на „То“. Поотделно тези младежи не са в състояние да се справят с училищните биячи, а какво остава с могъщо същество, което си променя формата. Заедно, обаче, те притежават кураж, изкован от тяхното приятелство и решителност да се спасят както един друг, така и своя град, изправяйки се срещу ужасяваща заплаха, останала без отпор в продължение на векове.
  
Режисьорът на филма потвърждава: „Загубеняците намират сила в това да са заедно, и ето защо е интересно да се наблюдава как динамиката на групата се променя по време на филма – смяната на водаческите роли и позицията на силния. Всеки има своя момент. Историята е прекрасна и особено в моментите на беда, виждаме как човечността, доверието и любовта излизат на повърхността“.
  
За да открият актьорите, които да поемат ролите на Загубеняците, създателите на филма се впускат в задълбочено търсене, прослушвайки стотици желаещи. Мускети споделя: „Кастингът на филма бе огромен процес и видяхме много хора. Но е страхотно, когато откриеш актьор споделящ ДНК-то на даден герой. Вълнуващо е за режисьор, защото да събереш най-добрия актьорски състав е ключово за вдъхването на живот на героите“.

Джейдън Либрър влиза в образа на срамежливия и заекващ Бил Денброу, който е преследван от спомена за малкия си брат Джордж, изигран от Джаксън Робърт Скот в първата си роля. Бруталното убийство на малкото момче, което всички наричат Джорджи, се превръща в катализатор на историята и на пътешествието на Бил. Либрър споделя, че трагедията изпраща неговия герой на мисия. „В началото на филма ставаме свидетели на нежната връзка между Бил и Джорджи. Когато Джорджи изчезва, Бил се чувства виновен, защото той е този, който го е пуснал да си играе в дъжда с новата си хартиена лодка. След това животът вкъщи става доста труден. Родителите му като че ли не са там, след смъртта на Джорджи те са дистанцирани и се държат хладно към Бил, ето защо му остават само приятелите. Те са единствените, с които той може наистина да разговаря“.
   
Най-добрият приятел на Бил е Ричи Тозиър, устат шегаджия, надничащ зад огромните си очила. Фин Улфхард, който се въплъщава в ролята, казва: „Ричи е леко наивен, обичащ видеоигри и телевизия – неща, които и аз харесвам. Той се опитва да бъде шоумена на групата, само че никой не го мисли за толкова забавен, колкото самият той се възприема. Другите му се дразнят и просто го отхвърлят. Когато Джорджи изчезва, нещата започват да стават по-сериозни и Ричи разбира, че нещо много лошо се случва в Дери, нещо, което няма да може да приеме с шегички“.
   
София Лилис е в образа на Бевърли Марш, единственото момиче в Клуба, която е в неведение за ефекта, който има върху подрастващите момчета. Въпреки че е подложена на труден живот вкъщи, или може би точно заради това, Бевърли е „една от най-силните и смелите в групата“, споделя Лилис. „Тя е много независима и се държи все едно не й пука какво си мислят другите, но всъщност тя жадува да има приятели и да бъде част от нещо. Иска да поддържа връзка с други хора, но се страхува и не желае да се озове с хора като баща й. Затова се дистанцира от останалите, докато, разбира се, не се присъединява към Загубеняците“.
  
Джак Дилън Грейзър е в ролята на Еди Каспбрак, дребничък хипохондрик, неотлъчно с чантичката си пълна с лекарства, инхалатори против астма и множество дезинфектанти. „Еди е невротично дете“, признава Грейзър. „Изпитва паранои от бактерии, заради своята майка, и това е провалило социалния му живот. Но той не е толкова слаб, колкото всички винаги са му натяквали. Изправяйки се заедно с приятелите си срещу Пениуайз, той вижда колко е силен всъщност“.
  
Ролята на Станли Урис, най-скептичния от седемте деца, е изиграна от Уайът Олеф, който отбелязва: „Стан има     обсесивно-компулсивно разстройство. На него не му допада, когато нещата не са подредени. Това, което става в главата му в такива моменти, е по-сложно от това, с което може да се справи. Той не само се страхува от Пениуайз, но не може и да приеме, че такова създание съществува в неговата подредена реалност“. На прага на своята тринадесетгодишнина, Станли вместо да се подготвя за бар мицва, ще трябва да премине през доста по-различно изпитание, породено от появата на Пениуайз, която изисква цялото му внимание. А това няма да се хареса на баща му, местния равин.
   
Джеръми Рей Тейлър е в ролята на Бен Хенском, който се запознава със Загубеняците след като е брутално нападнат, но не от Пениуайз, а от местната банда побойници. Бен може и да не притежава най-добрата физика, но Тейлър изтъква другите му предимства. „Той е умникът на групата, който обича да си прекарва времето в библиотеката. Бен е този, който открива обезпокояващата история за убийства и изчезнали хора в Дери, което впечатлява другите. Той никога не е имал приятели и смята, че членството му в Клуба на загубеняците е най-великото нещо на света“.

Последният, който се присъединява към Клуба е Майк Хенлън, в ролята Чоузен Джейкъбс. „Майк е много земен, истински човек“, споделя Джейкъбс. „Той живее изключително скромно извън града и поради все още съществуващите расови предразсъдъци, като афро-американец, винаги се е чувствал леко отхвърлен. Да бъде част от Клуба на загубеняците означава много за Майк, защото е единственото истинско приятелство, което е имал“.

Сплотеността и любовта са най-силните оръжия на Загубеняците в тяхната битка срещу Пениуайз. Барбара Мускети добавя: „Единственият начин да оцелеят е да се държат един за друг и да се изправят срещу вътрешните си и външни демони“.
Актьорите приемат тази идея присърце – приятелството между Загубеняците може да бъде проследено и във връзката между самите актьорите. Преди началото на снимките, създателите на филма организират нещо като тренировъчен лагер.

Осъзнавайки, че младежите дори не са били родени по времето, в което се развива историята, Греъм-Смит изготвя наръчник за живота през 80-те. „Събрах в малка брошурка книги, музика, видеоигри, дрехи и други неща от епохата. Дори добавих информация за начина, по който сме говорили, и снимки на предмети като телефон от онова време. Това беше скромният ми принос към лагера“.


 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg