Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Валериан и градът на хилядите планети

Народът Кортан Дахук - Валериан и градът на хилядите планети / информация за филма

Valerian and the City of a Thousand Planets 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Народът Кортан Дахук

14.11.2016  |   синефиш.бг

"Валериан и градът на хилядите планети"

Наименование на вида: Кортан Дахук

Средна височина: 210 cм

Средно тегло: 100 кг

Продължителност на живота: 200 години

Разстояние на планетата Ках – Онар от Земята: 5,000 светлинни години

Естествено местообитание: Атмосфера, подобна на земната

Категория: Близка до човека, средна височина 2 м 10

Характер: Пацифистичен, номади, с усет към изкуствата

Геном: Приблизително 27 хил. последователности

Пристигане на Алфа: 2135

Модул: Аазед-Дахук

Кортан Дахук са хуманоидни извънземни от планетата Кас-онар, интергалактически рай с три слънца, чиито лъчи осигуряват 80 % от енергията на видовете, чрез процеси, близки до фотосинтезата при растенията. Трите слънца на Кас-онар са също така свързани с цветните ветрове на планетата, които създават впечатляващи залези, които създават страхопочитание в Кортан Дахук. В резултат, видовете са станали изключително чувствителни към изкуството и обществото е организирано около търсене на хармония и красота.

Кортан Дахук престават с всякаква дейност по време на залез. Семействата се събират на безкрайните плажове на планетата и пеят в темпото на цветните пориви. Закърмени от ранна възраст с чудесата на природата, младите Кортан Дахук мечтаят да изследват Вселената, в търсене на други култури и нови арт форми, на които да се възхищават.

Тяхното търсене на красота, е направило видовете едни от най-добрите пътешественици в Галактиката. Пътешествията осигуряват смисъла на живота на младите Кортан Дахук. Част от причините са заложени в търсенето на културния артефакт от тяхната античност, наречен Аазед. Това е прозрачен камък, който отваря „прозорец към цялата Вселена само в точка“, съгласно древна легенда. 

Мистичната древна реликва позволява на Кортан Дахук да откриват „издишащи дупки“ (междугалактически преки пътища от един до друг ъгъл на Вселената). Незнайно как, обаче един ден Аазед е изгубен. Това се е случило, когато Кортан-Дахук са започнали да съставят карти, с цел да запазят познанието, което Аазед им е помогнал да получат. Въпреки удивителните качества на картите на народа им, едни от най-точните във Вселената, пропуските в тяхната колективна памет водят до изгубването на някои „издишащи дупки“ завинаги.

Кортан Дахук са също така известни със своята чувствителност към музика и звуци. Те изобретяват „звукови скулптури“ с различни цели в съзнанието си, като дистанцирана комуникация, лечение и пътуване в Космоса. Красотата на звуковите скулптури се основава на практиката им, тясно свързана с музикалността им. Кортан Дахук се интересуват от това, което произвежда звука, също така, както от това, от което е произведен самият звук. 

Тази характерна черта е отразена в тяхното общество: организирани като племе, Кортан Дахук избират своите водачи съгласно широтата на звуковия им спектър и красотата на техните звукови скулптури. Те вярват, че всички живи или материални същества във Вселената притежават характерен звук, който разкрива тяхната душа.
Кортан Дахук се възхищават на хората, защото очевидно, човешките звуковите скулптури на човешките същества са любопитно „привлекателни“.

По този начин Кортан Дахук стават първите извънземни, които установяват контакт с човешката раса. Техният опит в срещи с други видове и мъдростта им, заедно с мирното им поведение ги прави изключително приемливи. По тази причина те стават първите велики посланици на Алфа. Голям брой видове се установяват на Алфа, благодарение на това.

Въпреки тяхната освободена, пацифистична и мирна философия на живот Кортан Дахук са решителни, с крепка телесна обвивка. Кожата им е твърда като кевлар и притежават мощна имунна система. Тяхната устойчивост е перфектно адаптирана за пътешествия. Тя им осигурява оцеляване в множество атмосфери и случайни срещи с други видове. Въпреки техните физически способности, те не са подготвени за битки, затова често им се налага да използват бодигардове (най-вече Хексаторианци).


 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg