Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

–ецензии Д«акрилникът 2У - »мало едно време килър

Д«акрилникът 2У - »мало едно време килър
Д«акрилникът 2У - »мало едно време килър
Cinefish.bg

–ецензии
Д«акрилникът 2У - »мало едно време килър

07.08.2018, 10:57  |   ¬ид€на: 2501  |   синефиш.бг  |   dalt  |   –≈÷≈Ќ«»я
„ћъката бива два вида: тази, ко€то,
причн€ва болка и тази, ко€то превъзпитава.“
∆итейско мото на –обърт ћаккол
—лед повече от четири десетилети€ филмова кариера и над петдесет главни роли, ƒензъл ”ошингтън навлиза в любимата на холивудските продуценти сериалност, известна с търговски€ термин „франчайз“. «рителите се срещнаха за пръв път с негови€ –обърт ћаккол през 2014, когато той освободи малолетна проститутка от лапите на руската мафи€.

«акрилникът 2
отново потап€ зрител€ в ежедневието на безследно изчезнали€ оперативен агент. —амурай без господар, той живее в скромна квартира, самотен, потънал в угризени€ и тъга по загиналата си съпруга. Ќегова утеха са книгите, а от единението му го спас€ва професи€та му на шофьор на такси. “ой не е нищо повече от чичко, сл€л се с безцветни€ поток на ежедневието.

Д«акрилникът 2У - »мало едно време килър

ќт рутината му на конвенционален квартален правораздавател го извежда бруталното убийство на неговата бивша шефка и при€телка —юзън ѕлъмър (ћелиса Ћио). Ќе е нужно много време на проницателността му, за да стигне до заключението, че срещу него се намират професионалисти, а скоро след това, той установ€ва, че те са негови много добри познати.

—ъс „«акрилникът 2“ ƒензъл ”ошингтън категорично навлиза в територи€та законно принадлежаща на ƒжейсън —тейтъм, като недвусмислено дава за€вка за участие в поредицата „Ќепобедимите“. Ќа филмовата карта, филмът граничи с „ƒжон ”ик“, но ударението е поставено върху психологизма и хуманната страна на относително пока€ли€ се килър, впр€гащ умени€та си в защита на онеправданите. Ѕез преувеличение, негови€т добронамерен персонаж на ангел-спасител е герой от приказка и може да се окачестви като „јмели ѕулен с пистолет“ или „—упермен/Ѕатман в килър верс舓.

Д«акрилникът 2У - »мало едно време килър

–обърт ћаккол остава верен на забавни€ си навик да засича с хронометър времетраенето на неговите кратки и смъртоносни интервенции, които хипнотизират с елегантността на хореографи€та. “ой остава отмъстител-интелектуалец, любител на назидателните слова и философските размисли.

–ежисьорът јнтоан ‘укуа, отбел€зва поредното си четвърто сътрудничество с ”ошингтън. —тилното екранно насилие е територи€, в ко€то той се чувства удобно и има извоюван авторитет . —тъпил на сценарий, бароково разл€т в първата си част, той усп€ва да създаде и поддържа напрежение по време на цели€ разказ. ƒо гол€ма степен при€тни€ вкус в устата на зрител€ след финалните надписи на „«акрилникът 2“ е развръзката на истори€та, отдаваща почит към класиците на уестърна и по-специално на „“очно по пладне“ (1952). ѕо умел начин, ‘укуа подхлъзва разказа в покрайнините на Ѕостън, където вилнее морски ураган. Ѕезлюдни улици, празни домове и главен герой срещу жадни за мъст убийци. «вучи познато, но е прнесено на екрана с великолерпен маниерен подход и много вкус.

Д«акрилникът 2У - »мало едно време килър

 инофеновете ще попаднат за пореден път под чара на един от безспорно най-талантливите американски актьори и техните очаквани€ за здрав и мускулест екшън ще бъдат оправдани. ј що се отнас€ до правото на саморазправа и правораздаване и моралността на насилието, всеки може да отсто€ва собствената си гледна точка...или да € промени.

—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈—
 
Cinefish.bg Cinefish.bg