Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Странните кастинг избори, които се отплатиха

Странните кастинг избори, които се отплатиха
Странните кастинг избори, които се отплатиха
Cinefish.bg

Теми
Странните кастинг избори, които се отплатиха

12.02.2018, 11:08  |   Видяна: 14956  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Ако сте режисьор и си позволите да дадете роля на някой актьор в да речем вече успешен телевизионен сериал, няма да чакате дълго преди да разберете какво мислят феновете за вашия избор. В някои случаи такова кастинг решение може да е толкова неочаквано, че публиката ще чака на тръни дали едно такова въведение на актьор не би развалило любимото на всички шоу. Понякога нещата работят, друг път – съвсем не, в други случаи пък не може да се даде ясна оценка. Така или иначе, долу изброените роли са странен избор на режисьорите, но присъдата е, че тази рискована селекция се е отплатила и се е оказала успешна.

Брадли Уолш – Доктор Кой
 
Брадли Уолш – Доктор Кой

Независимо, че преди това този актьор е участвал в сериозни телевизионни драми като „Закон и ред“ и „The Chase“, изявяващият се и като тв водещ Брадли Уолш не е точно очевиден и очакван избор да се появи в това култово научно-фантастично шоу. Още по-голяма изненада е, че той е партньор на първия Доктор Кой, който не е от мъжки пол. А даже не се е явявал на прослушване за ролята.

Стивън Фрай– Кости

Стивън Фрай– Кости
 
Следвайки примера на един от добрите си приятели Хю Лори / за него ще стане дума малко по-късно/ Стивън Фрай се появява неочаквано в този американски сериал. Той е доста популярен и има доста сезони, като на актьора му се отдава възможността да изиграе бъдещ майстор готвач. Да не забравяме, че съвсем изненадваща е и ролята му в другия хитов сериал „24: Не умирай днес”, където той се превъплъщава в британския министър-председател. 

Джеръм Флин – Игра на тронове

Джеръм Флин – Игра на тронове
 
В този случай изненадата не е в това, че точно този актьор е странен избор за точно този персонаж. Досегашните му изпълнения наподобяват това в сериала, в което той е похотлив наемник с тъмно чувство за хумор. Чуденето на феновете е как този не особено познат актьор е намерил място в един от най-популярните сериали. За да парафразираме героя му, поне на продуцентите не се е наложило да пият толкова, колкото героя му, за да направят този избор. 

Брайън Кранстън – В обувките на Сатаната
 
Брайън Кранстън – В обувките на Сатаната

Може би най-рискованият кастинг избор в историята на телевизионните сериали. Добре че Кранстън се появява в един епизод на „Досиетата Х“, където е забелязан в драматично амплоа от продуцента на превърналия се в последствие култов сериал. Имайки предвид, че преди него актьорът изигра успешно леконравния добряк, почтен съпруг и баща в „Малкълм“, изборът му за безскрупулния Уолтър Уайт е шокиращ. 

Хю Лори – Д-р Хаус

Хю Лори – Д-р Хаус

Избора на Хю Лори за главна роля в медицинската драма на тв канала Фокс е меко казано неочакван, като се има предвид комедийния му бекграунд, и то в английски скечови предавания. Едно знаем със сигурност, той заблудил продуцентите с престорения си американски акцент, че не е британец, и тъй като бил съвсем непознат за тях, те му повярвали. Останалото е история…

Роуън Аткинсън – Mегре

Роуън Аткинсън – Mегре
 
Макар че Роуън Аткинсън е свръх популярен именно с глуповатите си и леки английски телевизионни смешки, в последствие и филми, той е изиграл много сериозни роли на театралната сцена. Мистър Бийн едва ли е първото име, което ви идва на ум, ако сте чули за британската криминална драма „Мегре“. На всичкото отгоре там той играе френски детектив. Засега никой не е разочарован от това негово нетипично превъплъщение.

Кейти Сегал – Синове на анархията

Кейти Сегал – Синове на анархията
 
Дори самата Кейти Сегал си признава, че от телевизионния канал FX са поели риск, наемайки я за ролята на лидера на агресивна банда гангстери в „Синове на анархията“. Преди това тя е била известна на публиката само от популярния комедиен ситком сериал „Женени с деца“. В крайна сметка, тя печели „Златен глобус“ за тази нестандартна в кариерата ѝ роля, така че ако някой е имал съмнения дали ще се справи, те са напълно опровергани.

Винс Вон – Истински детектив

Винс Вон – Истински детектив

Вярно е, че вторият сезон на този, превърнал се в легенда, сериал раздели публиката на две. Със сигурност причината за това не е появата на нетипичния за ролята Винс Вон, койго се превъплъщава в престъпния бос Франк. Все пак той е най-вече известен на публиката с участието си във вулгарни комедии. Може би по-уместно и успешно би било участието му в пародия на „Истински детектив“…

ДАС
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg