Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии "Стъпки в пясъка" – една изумителна българска история

Стъпки в пясъка – една изумителна българска история
Лентата е изключително увлекателна и истинска.
Cinefish.bg

Рецензии
"Стъпки в пясъка" – една изумителна българска история

10.12.2010, 12:05  |   Видяна: 11281  |   club.bg  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Добромир Янков

Хиляди са българите, заминали да търсят щастието в САЩ. Сигурни сме, че много от тях могат да се похвалят с невероятни истории, случили им се по пътя към Америка.

Една такава историята има българският емигрант Слави, който живее в Чикаго. Преди близо десет години той разказва съдбата си на Ивайло Христов, който пък решава да я заснеме на филм и така се появява "Стъпки в пясъка".

Стъпки в пясъка Иван Бърнев Башар РахалКато дете и тийнейджър Слави живее във Видин и е лудо влюбен в приятелката си Нели. Минават години, двамата порастват, той влиза в казарма, а тя заминава за София да следва медицина. Срещат се отново след година и половина, когато се оказва, че Нели не само не го е дочакала, но е и тръгнала с един от най-добрите му приятели.

"Когато ми стане тъпо, просто бягам" – една от култовите реплики на главния герой в лентата. Слави решава да избяга зад граница. Успява да стигне до Австрия, където късметът му се усмихва и среща стар познат от казармата. Следва поредно любовно разочарование и поредно бягство. В САЩ започва от нулата, но рано или късно американската мечта проработва и за него.

Стъпки в пясъка Иван Бърнев Яна ТитоваКакво го кара да си спомни за България и да предприеме пътуване до родината, ще оставим да разберете, когато гледате филма.

Лентата е изключително увлекателна и истинска. Слави не веднъж си задава въпроси, които всеки от нас на някакъв етап от живота си си е задавал. Въпреки че сюжетът е подчертано драматичен, на моменти спокойно ще си се посмеете в следствие на автентични български лафчета.

В ролята на Слави влиза талантливият Иван Бърнев, а Нели играе младата ни надежда в театъра (от скоро и в киното) Яна Титова. Сред останалите звездни имена, взели участие във филма, открояваме Асен Блатечки, Деян Донков, Карла Рахал, Велко Кънев и други. Режисьор и сценарист е Ивайло Христов.

Премиерата на "Стъпки в пясъка" ще се състои на 25 януари 2011.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

7 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
juliaz Неутрално
1 23.01.2011, 06:40
Оценка: -1
1 гласа

Е, до "Оскарите" не стигнахме въпреки, че на американците сигурно щеше да им е интересна тази емигрантска история, но другия път...

 
 
 
zuzaria196... Неутрално
2 14.01.2011, 05:23
Оценка: 0
0 гласа

Tolkova mi lipsva bulgarskoto kino...

 
 
 
juliaz Неутрално
3 28.12.2010, 06:15
Оценка: 0
2 гласа

Дано дочакаме поредният качествен наш филм, достоен да стигне "Оскарите", а защо не.

 
 
 
Stifos Неутрално
4 12.12.2010, 04:45
Оценка: 1
1 гласа

Дано това да бъде един много добър филм,макар че историята ми се струва малко поизтъркана..Все пак,може би точно клишетата имат най-голяма стойност,защото винаги са истина...

 
 
 
ispanetza Положително
5 12.12.2010, 10:05
Оценка: 0
0 гласа

Дайте път на Българското Кино!!!

 
 
 
ivanivan60 Неутрално
6 10.12.2010, 01:53
Оценка: 0
0 гласа

Очаквам поредния хубав български филм.Защо ли?Защото историята е интересна,актьорите са готини,а Ивайло Христов ми допада с начина си на мислене и умението да превръща хубавите истории в хубави филми.Желая успех на новата българска лента!

 
 
 
stanislava... Неутрално
7 10.12.2010, 12:55
Оценка: -1
1 гласа

Като дете и тийнейджър Слави живее във Видин и е лудо влюбен в приятелката си Нели. Минават години, двамата порастват, той влиза в казарма, а тя заминава за София да следва медицина. Срещат се отново след година и половина, когато се оказва, че Нели не само не го е дочакала, но е и тръгнала с един от най-добрите му приятели.В ролята на Слави влиза талантливият Иван Бърнев, а Нели играе младата ни надежда в театъра (от скоро и в киното) Яна Титова. Сред останалите звездни имена, взели участие във филма, открояваме Асен Блатечки, Деян Донков, Карла Рахал, Велко Кънев и други. Режисьор и сценарист е Ивайло Христов.

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg