Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Снимките на римейка на “Мръсни танци” започват следващата пролет

Снимките на римейка на “Мръсни танци” започват следващата пролет
Cinefish.bg

Филми
Снимките на римейка на “Мръсни танци” започват следващата пролет

16.08.2012, 12:17  |   Видяна: 2896  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Точно преди една година от компанията Lions Gate Entertainment оповестиха официално, че са дали зелена светлина за направата на дълго подготвяния римейк на хитовата продукция “Мръсни танци”. През 1987-ма година заснетия с бюджет от едва 6 милиона долара танцувален филм спечели от кинопрожекциите си по света приходи от над 200 милиона долара, а изпълнителите на главните роли Патрик Суейзи и Дженифър Грей се превърнаха в едни от най-популярните и търсени актьори в Холивуд. Въпреки, че отне седемнадесет години Холивуд направи продължение на успешната продукция, носещо заглавието “Мръсни танци: Хавански нощи”, което обаче мина почти незабелязано по кината и в крайна сметка се превърна в едно от най-големите финансови разочарования на 2004-та година. Именно провала на “Хавански нощи” бе причината поради която от Lions Gate решиха да инвестират в римейк на оригинала, а не в нови продължения за които се знае че няма как да се представят по-успешно от първата част.

Снимките на римейка на “Мръсни танци” започват следващата пролет

Сценарият на подготвяния римейк започна да се пише още през пролетта на миналата година, а продуцентите се надяваха снимките да стартират в средата на 2012-та. По неясна причина обаче, до снимки така и не се стигна и много хора сметнаха, че от студиото може да се прекратили работата по проекта. До момента не се разкриваше защо снимките на филма не са започнали, но във вчерашно интервю по повод предстоящия филм с Уитни Хюстън “Блясък” продуцентката Дебра Мартин Чейс разкри, че забавянето се дължи на трудностите при намирането на актьорите които да се превъплътят в главните роли на младата Франсис “Бейби” Хаусман и учителя по танци Джони Касъл. Въпреки пречките, Чейс заяви, че старта на снимките на новия “Мръсни танци” ще бъде даден през пролетта на 2013-та година.

Дебра Мартин Чейс: “Трябваше да снимаме филма в момента, но бяхме принудени да отложим старта на снимките за следващата пролет. Причина за това са главните герои – просто не можахме да се съгласим със студиото относно това кои актьори да изиграят тези роли. Напрежението е голямо, защото “Мръсни танци” е един толкова обичан филм и ние трябва да сме много точни и прецизни в избора на актьори за новата версия. Не искаме да разочароваме хората.

Сценарият е наистина много добър, а след търсене из цяла Америка избрахме невероятните танцьори които ще се появят във филма. Дори вече знаем къде и за колко време ще снимаме. Единственото което остава е да стигнем до консенсус относно това кои ще бъдат актьорите за двете главни роли.”


Колкото до това какво могат да очакват зрителите от филма Чейс заяви:

“Ще има много танци и песни. Няма да бъде мюзикъл, но определено ще вдигнем летвата по отношение на музиката и изпълненията които ще бъдат представени. Ще има много класически мелодии от 80-те и знаем, че феновете ще харесат това. Дженифър Грей ни даде своята благословия и оригиналния сценарист също хареса нашата идея. Не бихме могли да направим този филм ако не бяхме получили подкрепата на тези хора.”

Режисурата на новия Мръсни танци” е поверена на бившия танцов хореограф Кени Ортега, най-известен с работата си върху “Училищен мюзикъл” и документалния филм “Майкъл Джексън This is it!”. Важно е да се отбележи, че именно Ортега беше главния хореограф на танците в оригиналния “Мръсни танци” и затова не е толкова изненадващо, че именно той е избран за режисьор на римейка.

Сценарият на филма е написан от Джулия Дал (“Градски момичета”), а Дебра Мартин Чейс продуцира заедно с Кени Ортега и Джонатан Дрейк (“Убийствен пъзел”).

В най-добрия случай, до края на годината ще бъдат избрани актьорите които ще изиграят главните роли в подготвяния римейк.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg