Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Сезон с нови поредици и документални филми за възрастни и деца по Da Vinci Learning

Сезон с нови поредици и документални филми за възрастни и деца по Da Vinci Learning
„e² Архитектурата посредник” е документален филм за най-напредничавите урбанистични проектантски идеи
Cinefish.bg

Тв новини
Сезон с нови поредици и документални филми за възрастни и деца по Da Vinci Learning

10.09.2013, 14:20  |   Видяна: 2859  |   Press Release  |   ТВ

Тази есен всеки месец „Да Винчи Лърнинг” представя нови поредици и документални филми за малки и големи зрители в областта на изкуството, дизайна, науката и технологиите.

ИЗКУСТВО

Премиерите през септември са насочени към изкуството, архитектурата и дизайна с поредицата „e² Проект”, представена от Брад Пит и с участието на архитекти и дизайнери, които се учат от миналото, за да ни помогнат да изградим устойчиво и екологично чисто бъдеще; „e² Архитектурата посредник” е документален филм за най-напредничавите урбанистични проектантски идеи, а „Какво е красотата?” е документален филм, който търси сходни характеристики в най-красивите творения на света. Децата изучават основните елементи на рисуването във „Всичко за изкуството” и научават историята на едни от най-влиятелните художници в анимационната поредица от 13 епизода „Да опознаем най-известните творци в света”.

Премиерите през септември са насочени към изкуството, архитектурата и дизайна с поредицата „e² Проект”, представена от Брад Пит и с участието на архитекти и дизайнери, които се учат от миналото, за да ни помогнат да изградим устойчиво и екологично чисто бъдеще; „e² Архитектурата посредник” е документален филм за най-напредничавите урбанистични проектантски идеи, а „Какво е красотата?” е документален филм, който търси сходни характеристики в най-красивите творения на света. Децата изучават основните елементи на рисуването във „Всичко за изкуството” и научават историята на едни от най-влиятелните художници в анимационната поредица от 13 епизода „Да опознаем най-известните творци в света”.НАУКА

Есента по „Да Винчи Лърнинг” не е посветена само на изкуството. Науката запазва важната си роля в канала за любопитни умове. Научете повече за еволюцията на човечеството чрез количествения биохимичен подход на Алан Уилсън в документалния филм „Тайните на еволюцията”. В новаторската медицинска поредица „Преследващ сън” ще научим повече за „дейността”, която отнема една трета от живота ни. Защо се нуждаем от сън? Как се отразява той на всичко – от работата ни до доходите ни? Като съчетава историческо проучване с умения и технология, Стивън Фрай демонстрира гениалността на великото изобретение на Гутенберг, като ни представя човека и неговата печатарска преса в „Машината, която ни направи”.

Да изобретявамеНаука за деца? Да, „Да Винчи Лърнинг” стимулира умовете на млади изследователи! Всеки нов епизод на „Чудата наука” представя впечатляващо откритие, което е променило живота ни. „Наука” е вълнуваща поредица за деца на възраст от 8 до 12 години, която представя на младите зрители науката чрез приключения. Тя засяга широк спектър от теми като живот под водата, магията на киното, роботи, храна и други.

„Да изобретяваме” представя дете изобретател във всеки епизод и кани децата да търсят решения на някои житейски проблеми – изумителни изобретения, направени от деца. Искате ли да видите още идеи, предложени от деца? Гледайте „Всичко за децата” – поредица, създадена от деца за деца, в което енергични изследователи, изобретатели, готвачи и откриватели представят постиженията си.

ЗА ВЪЗРАСТНИ
12 септември 2013 г. от 21 ч.
„e² Проект”; 18 епизода
22 септември 2013 г. от 21 ч.
„Какво е красотата?”, документален филм
29 септември 2013 г. от 21 ч.
„e² Архитектурата посредник”, документален филм
11 октомври 2013 г. от 21 ч.
„Преследващ сън”; 6 епизода
20 октомври 2013 г. от 21 ч.
„Тайните на еволюцията”; 6 епизода
27 октомври 2013 г. от 21 ч.
„Машината, която ни направи”, документален филм

ЗА ДЕЦА
1 септември 2013 г. от 18 ч.
„Да опознаем най-известните творци в света”; 8 епизода
15 септември 2013 г. от 20,30 ч.
„Чудата наука”; 13 епизода
5 октомври 2013 г. от 21 ч.
„Да изобретяваме”; 81 епизода
26 октомври 2013 г. от 19 ч.
„Наука”, 13 епизода
27 октомври 2013 г. от 18 ч.
„Всичко за изкуството”; 4 епизода
2 ноември 2013 г. от 11 ч.
„Всичко за децата”; 40 епизода


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg