Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Романът на Дан Браун “Ад” ще бъде превърнат в игрален филм с участието на Том Ханкс

Романът на Дан Браун “Ад” ще бъде превърнат в игрален филм с участието на Том Ханкс
Романът на Дан Браун “Ад” ще бъде превърнат в игрален филм с участието на Том Ханкс
Cinefish.bg

Филми
Романът на Дан Браун “Ад” ще бъде превърнат в игрален филм с участието на Том Ханкс

17.07.2013, 11:16  |   Видяна: 3019  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

След като постигна значителни успехи с хитовете “Шифърът на Леонардо” и “Ангели и демони” режисьора Рон Хауърд отново обръща поглед към света на писателя Дан Браун. В разпространено до медиите изявление от студиото Сони Пикчърс разкриха, че публикувания малко по-рано тази година роман на Браун “Ад” (“Inferno”) ще се сдобие с филмова адаптация, в която отново ще участва носителя на “Оскар” Том Ханкс.

Рон Хауърд ще режисира и продуцира бъдещата лента, а Ханкс ще се превъплъти за трети път в образа на харвардския професор по религиозна символика Робърт Лангдън. Лангдън е един от най-известните персонажи на Дан Браун и той вече бе представен на големия екран в споменатите “Шифърът на Леонардо” и “Ангели и демони”.

Романът на Дан Браун “Ад” ще бъде превърнат в игрален филм с участието на Том ХанксОт Сони Пикчърс оповестиха, че снимачния процес на новата филмова адаптация “Ад” ще започне през втората половина на 2014-та година, а световната премиера е насрочена за края на 2015-та. Небеизвестният сценарист Дейвид Коп (“Джурасик парк”, “Мисията невъзможна”) вече е започнал да работи по сценария на лентата и въпреки че е все още рано за подписване на договори Том Ханкс е потвърдил пред продуцентите, че със сигурност ще изиграе отново Робърт Лангдън.

Действието на “Ад” ще се развива в Италия, а сюжета ще се фокусира върху опитите на Лангдън да се пребори с нов мистериозен враг и да разгадае мистериите свързани с класическата поема от 14-ти век “Божествена комедия”, дело на писателя Данте Алигери.

Книжната версия на “Ад” е четвъртия поред роман на Дан Браун за преживяванията на Робърт Лангдън след “Шифърът на Леонардо”, “Шестото Клеймо” и “Изгубеният символ”. В края на 2010-та година беше оповестено, че Рон Хауърд ще режисира филмовата адаптация на “Изгубеният символ”, отново с участието на Том Ханкс, но малко по-рано днес стана ясно, че работата по този проект ще започне едва след като “Ад” се завърти по световните киноекрани.

“Ад” е във все още ранен етап на развитие и за момента Рон Хауърд, Дейвид Коп и Том Ханкс са единствените хора, чиито имена се свързват с проекта. Очакванията са, че Кеп (който работеше и по сюжета на “Ангели и демони”) ще предаде завършения сценарий на продуцентите до една година.

Независимо, че е все още рано от Сони Пикчърс оповестиха преди няколко часа точната дата на която “Ад” ще тръгне по кината в целия свят.

Премиерата на лентата с Том Ханкс ще се състои на 18-ти декември, 2015-та година.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg