Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Роман Полански ще заснеме филм за аферата „Драйфус"

Роман Полански ще заснеме филм за аферата „Драйфус
Роман Полански ще заснеме филм за аферата „Драйфус"
Cinefish.bg

Филми
Роман Полански ще заснеме филм за аферата „Драйфус"

11.05.2012, 14:52  |   Видяна: 1470  |   stand.bg  |   ФИЛМ

Роман Полански ще режисира трилър за аферата „Драйфус" - един от най-големите политически скандали в историята на Франция, съобщи Reuters.

Сценарият на лентата със заглавие "D" e на Робърт Харис, който е работил с режисьора през 2010 г. по филма „Писател в сянка". Полански смята, че една от най-интересните страни на проекта ще бъде възможността да свърже отминалата трагедия с някои настоящи скандали.

„Отдавна ми се искаше да направим филм за аферата „Драйфус", разглеждайки я не като обществена драма, а като шпионска история. Така ще покажем, че е напълно релевантна към процесите, протичащи в настоящето - присъства добре познатата история за лова на вещици над едно малцинство; параноята около сигурността; тайните военни съдилища; разузнавателните служби, излезли извън контрол; правителствените прикрития и побеснялата преса."

Аферата „Драйфус" е символ на отминалите антисемитски движения във Франция. Алфред Драйфус, капитан във френската армия, е обвинен през 1894 г., че издава секретна информация на германците и е осъден на доживотен затвор.

По-късно се оказва, че друг е отговорен за престъплението, но Драйфус прекарва години в лишение от свобода. Обвиняват го повторно, но по-късно е помилван. В последствие името му е изчистено, но скандалът вече е привлякъл международно внимание.
Робърт Бенмуса и Ален Сард ще продуцират адаптацията на прословутата история, чието заснемане се очаква да започне в Париж до края на 2012-та.

Последният проект на Полански беше „Божествата на касапите" - черна комедия с участието на Кристоф Валц, Кейт Уинслет, Джоди Фостър и Джон Рейли, вдъхновена от пиесата на Ясмина Реза "God of Carnage".

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg