Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Рейчъл Уайз като Елизабет Тейлър

Рейчъл Уайз като Елизабет Тейлър
Рейчъл Уайз като Елизабет Тейлър
Cinefish.bg

Артисти
Рейчъл Уайз като Елизабет Тейлър

29.10.2019, 08:43  |   Видяна: 417  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Носителката на „Оскар“ ще играе една от иконите на Холивуд. Рейчъл Уайз ще се превъплъти в ролята на Елизабет Тейлър във филма на режисьорския тандем Бърт и Бърти „A Special Relationship“.

Саймън Буфой, носител на „Оскар“ за сценария на „Беднякът милионер“, е сценарист на филма, който представя еволюцията в Тейлър от актриса до активна личност. Всичко това е представено на фона на приятелството ѝ с нейния асистент Роджър Уол – признал се за гей, който е израстнал в бедност в дълбокия Американски Юг.

Елизабет Тейлър в ролята на Клеопатра

Буфой пише сценария си, след като интервюира в продължение на часове най-близките хора до легендарната актриса от „Кой се страхува от Вирджиния Улф“ и „Клеопатра“. Известна освен с бурния си живот и с това, че се жени осем пъти за седем различни мъже, Тейлър е сред първите големи звезди, които подкрепиха борбата срещу СПИН епидемията през 80-те.

Елизабет Тейлър в Кой се страхува от Вирджиния Улф

Уайз, която е с британо-американски корени, точно като Тейлър, бе сред най-обсъжданите актриси за миналата година заради участето си във „Фаворитката“, донесло ѝ само суперлативи и награди, включително и номинация за „Оскар“. Тя печели отличението на Американската кино академия за ролята си във „Вечният градинар“.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg