Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис “Рапунцел и разбойникът” застана отново на първо място в българския бокс офис

“Рапунцел и разбойникът” застана отново на първо място в българския бокс офис
“Рапунцел и разбойникът” успя да се изкачи отново на лидерската позиция в българската бокс офис
Cinefish.bg

Бокс офис
“Рапунцел и разбойникът” застана отново на първо място в българския бокс офис

05.01.2011, 11:36  |   Видяна: 3813  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС

Триизмерната анимация на Walt Disney “Рапунцел и разбойникът” успя да се изкачи отново на лидерската позиция в българската бокс офис класация, въпреки че премиерата на лентата се състоя преди близо пет седмици.

Рапунцел и разбойникътИзглежда че публиката е била наистина впечатлена от приключенията на Рапунцел и принца-разбойник, и резултатите са повече от впечатляващи – от премиерата си да момента, озвучения от Манди Мур и Закари Леви филм е успял да събере приходи от 924 310 лева.

Този голям успех е поредното доказателство, че както в Америка, така и в България, високобюджетните анимации се радват на голяма популярност сред зрителите от всяка възраст. Независимо дали ще достигне границата от един милион лева, “Рапунцел и разбойникът” вече се счита за един от най-печелившите анимационни филми не само в България, но и по света.


Запознай се с малкитеКомедийният “Запознай се с малките”, в който участват Бен Стилър и Робърт де Нирo, е на второ място. За две седмици по българските екрани, филма на Пол Вайц спечели 302 402 лева.

Напълно прилична сума, особено като се има в предвид че лентата е една от малкото, които не се разпространяват в триизмерен формат. В САЩ, “Запознай се с малките” вече спечели над 100 милиона долара и според анализатори, това със сигурност ще доведе до появата на четвърти филм, отново разказващ за множеството препятствия пред които се изправя героя на Стилър, Гейлърд Фокър.

Трон: Заветът TRON: ЗаветътНа трето място застава фантастичния екшън “TRON: Заветът”, който за три седмици по кината събра приходи от 653 684 лева.

Премиерният уикенд не бе толкова впечатляващ, но по всичко изглежда, че филма на дебютанта Джоузеф Косински е получил нужната подкрепа от българската публика и спечеленото до момента го превръща в хитово заглавие.


Пътешествията на ГъливерПремиерната 3D комедия “Пътешествията на Гъливер”, в която главната роля се изпълнява от комика Джак Блек, заема четвъртата позиция в класацията.

Общите приходи за изминалия уикенд се равняват на скромните 51 769 лева, което означава, че и в България лентата ще изпита трудности с привличането на по-голяма публика. В Америка, “Пътешествията на Гъливер” не успя да оправдае очакванията и ако в следващите няколко седмици филма не получи тласък от зрителите, подобна ще бъде и съдбата му по българските кина.

МегаумПетото място е за втората анимация в класацията, “Мегаум”, която също се разпространява в триизмерен формат. Въпреки това, приходите са далеч по-скромни от тези на “Рапунцел и разбойникът” – за три седмици в България филма е успял да спечели 287 444 лева.

Може да се каже със сигурност, че “Мегаум” няма да се превърне в голям хит както прекия си конкурент тази седмица, но независимо от това, продукцията на DreamWorks Animation се представя напълно достойно.


Хрониките на Нарния: Плаването на РазсъмванеНа шеста позиция застава фантастичния “Хрониките на Нарния: Плаването на Разсъмване", който за близо един месец по българските кина е спечелил 377 534 лева. За съжаление, тази сума не е достатъчна за да бъдат оправдани големите очаквания към тази трета част от популярната поредица.

В случая, представянето на филма в България напълно съвпада с представянето му и в останалата част от света – големия бюджет вече е покрит, но въпреки това, “Плаването на "Разсъмване” няма да успее да привлече повече зрители, които да го превърнат в голям бокс офис успех както първата част.

Такъв е животътКомедията с Джош Дюамел и Катрин Хейгъл, “Такъв е животът”, е на седмо място в класацията.

Приходите, три седмици след премиерата, се равняват на 169 632 лева.

Без големи претенции, филма успя да намери своята публика и резултатите са напълно нормални за филм от този жанр.


Следващите три дниСледващите три дни”, с участието на Ръсел Кроу, заема осмата позиция. През първата си седмица в България, филма не успя да се представи задоволително, но въпреки това, след близо шест седмици след премиерата си, приходите се равняват на съвсем приличните 287 899 лева.

За триизмерна продукция, това може да се счита за скромен резултат, но за независим филм, който не разчита на ефекти и масивна рекламна кампания, тези приходи са повече от задоволителни.

Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1На предпоследното девето място застава “Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1”, който за седем седмици е натрупал сумата от 583 795 лева.

Сумата не е по-голяма най-вече заради факта  че филма не се разпространява в 3D формат.

Въпреки това, българското представяне не може да се нарече разочароващо.


БезпощадноЕкшънът “Безпощадно”, с участието на Дуейн Джонсън – Скалата, е на десета позиция, като за пет седмици е успял да спечели 191 260 лева.

Прогнозите за финансов провал не се сбъднаха и лентата вече може да се похвали със стабилни приходи, които доказват, че Скалата има достатъчно почитатели и в България.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
valiospeed... Весело
1 09.01.2011, 07:23
Оценка: -1
1 гласа

Уникално забавление – така не съм се смял много отдавна – наистина нямам думи! Конят Максимус е просто възхитителен, както и малкото хамелеоноподобно създание ,Освен подарък за децата, този филм е и прекрасно намигване към всички, които с удоволствие се пренасят в Neverland или ядат бонбони с Пипи (“хайде хапчета чудесни, никога да не порeсна!”).

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg