Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Приключи работата по сценария на “Хрониките на Нарния: Сребърният стол”

Приключи работата по сценария на “Хрониките на Нарния: Сребърният стол”
Приключи работата по сценария на “Хрониките на Нарния: Сребърният стол”
Cinefish.bg

Филми
Приключи работата по сценария на “Хрониките на Нарния: Сребърният стол”

26.06.2015, 10:44  |   Видяна: 2261  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Със световните си приходи от над 740 милиона долара приказното фентъзи на Уолт Дисни “Хрониките на Нарния: Лъвът, Вещицата и Дрешникът” се нареди сред най-изненадващите хитове на 2005-та година. Големият зрителски успех на епичната продукция доведе до направата на две директни продължения, които обаче не натрупаха очакваните от продуцентите и бокс офис анализаторите приходи. След като третия филм “Хрониките на Нарния: Плаването на Разсъмване” бе свален от киноекраните много наблюдатели сметнаха, че това по всяка вероятност ще бъде и края на приключенско-фантастичната поредица.

Хрониките на Нарния: Сребърният столЗа радост на феновете през есента на 2013-та година беше оповестена новината, че продуцентската компанията на ветерана Марк Гордън (“Спасяването на редник Райън”) е закупила правата за филмиране на “Хрониките на Нарния: Сребърният стол” - четвъртата книга от литературния франчайз “Нарния", дело на писателя Клайв Стейпълс Луис. От Уолт Дисни отказаха да участват в направата на четвърти пълнометражен филм и говорител на Mark Gordon Company оповести в края на 2013-та година, че "наши партньори в това амбициозно начинание ще бъдат колегите ни от The C.S. Lewis Company".

По адаптирането на “Хрониките на Нарния: Сребърният стол” за големия екран започна да работи номинирания за "Оскар" сценарист на "Пътят към Невърленд" и "Животът на Пи" Дейвид Магий. През изминалата една година липсваше нова информация за статута на проекта, но малко по-рано днес самия Магий разкри на страницата си в Туитър, че вече е приключил с работата по сценария.

Ето какво заяви 53-годишния сценарист:

"Днес завърших сценария на "Сребърният стол". Беше голямо удоволствие да работя по този проект в продължение на повече от една година."

Сюжетът на “Хрониките на Нарния: Сребърният стол” ще се фокусира върху опитите да бъде открит изчезналия син на крал Каспиян, Рилиан. За да се справят със задачата Каспиан и лъва Аслан се обръщат за помощ към двама английски ученици - момиче на име Джил Пол и познатия от “Хрониките на Нарния: Плаването на Разсъмване” Юстис Скръб.

"Сребърният стол” все още няма режисьор и за момента с проекта не се свързват никакви актьорски имена.

Имайки предвид новината за вече завършения сценарий, очакванията са, че в следващите няколко месеца от Mark Gordon Company ще разкрият по-подробна информация за творческия екип на “Хрониките на Нарния: Сребърният стол”.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg