Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Нов сериал по „Фантомът от операта“

Нов сериал по „Фантомът от операта“
Cinefish.bg

Тв новини
Нов сериал по „Фантомът от операта“

25.06.2020, 10:45  |   Видяна: 385  |   синефиш.бг  |   ТВ
Gaumont, известната френска компания, продуцирала хитовия сериал на Netflix „Narcos“, започва работа по друг интересен проект. Става въпрос за екранизация по класическия роман на Гастон Леру „Фантомът от операта“. Той ще бъде превърнат в сериал от шест епизода.

Известният британски писател Антъни Хоровиц е избран от компанията да адаптира готическата история на Леру за обезобразен композитор, криещ се в подземията на парижката опера. Той се влюбва в младата певица Кристин Дае, но в резултат на това настъпват трагични събития.

Новият сериал ще е точна екранизация по романа на Леру и няма да има нищо общо с прочутия мюзикъл на Андрю Лойд Уебър. Коментарите са, че той ще е издържан в стила на сериала на BBC от 2018 г. „Клетниците“ по романа на Виктор Юго, който също следваше литературния си първоизточник и беше нещо коренно различно от играния с успех по целия свят мюзикъл.

Хоровиц беше изпълнителен продуцент на сериала „Алекс Райдър“, адаптация по неговата поредица романи. Наскоро бе обявено, че той ще има и втори сезон. Междувременно популярният писател и журналист подготвя и екранизация по своя роман „Мозайка от убийства“, определен за „Най-добра книга на 2017“ от Уошингтън Поуст, Ескуайър, Амазон и Националното радио на САЩ.

Фантомът от операта“ има безкрайно много кино версии. Първата е от 1925 г., а последно излезе филмът на Джоуел Шумахер от 2004 г. по мюзикъла на Андрю Лойд Уебър с Джерард Бътлър в главната роля, отличен с три номинации за „Оскар“.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg