Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Мумините се впускат в 3D-приключение

Мумините се впускат в 3D-приключение
Предстоящата 3D-лента е със заглавие „Moomins and the Comet Chase".
Cinefish.bg

Филми
Мумините се впускат в 3D-приключение

23.03.2010, 10:07  |   Видяна: 3160  |   stand.bg  |   ФИЛМ

Тази година предстои интригуващо събитие в сферата на 3D-анимацията. Култовите геройчета на писателката и илюстраторка със шведско-финландска кръв - Туве Янсон - ще шестват из големия екран.

Става дума за симпатичните мумини, които не само че са емблематичен белег от финландската иконография и поп-култура като цяло, но тази година празнуват своя 65-ти рожден ден.

Книгите на Янсон са преведени на повече от 40 езика, български включително, и са адаптирани за телевизия, опера, радио, комикси.

Предстоящата 3D-лента е със заглавие „Moomins and the Comet Chase". На  българския книжен пазар през 2009 г. издателство Дамян Яков пусна въпросната книжка на Янсон с преводно заглавие „Кометата идва".Вече са известни и част от актьорите, които ще озвучават Муминтрол и сладурските мумини. Татко Мумин и Муминтрол ще „звучат" с гласовете на баща и син - Стелан и Александър Скарсгард ("Метропия"), а Питър Стормър ("Сделката на доктор Парнасъс") ще говори вместо Сниф.

За музикалното оформление на филма ще се погрижат Андрей Рокички и Бьорк, което само по себе си подклажда големи очаквания.

3D-обработката на филма е в ръцете на финландската компания Oy Filmkompaniet, а самата лента ще бъде първият самостоятелен 3D-проект от северния регион.

Още новини:
Робърт Патинсън: "Приличам на травестит"
Десетилетие на българското кино (2000-2009)
Игра „Отстреляй бившата”
"Алиса в страната на чудесата" за трети уикенд на първо място в американския бокс офис
Анди Гарсия и Джеф Бриджис със съвместен албум

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg