Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Критиците за „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”

Критиците за „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”
“Вечната тема за емигранта и неговата родина тежи с пълна сила в премиерната българска лента „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”.” Стандарт
Cinefish.bg

Теми
Критиците за „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”

13.10.2008, 09:45  |   Видяна: 4862  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА

Командарев и заснел топъл, човешки филм, който би докоснал дори най-студеното зрителско сърце. Сниман е именно с такава цел и я постига. В салона често се чува подсмърчане, а след прожекцията – коментари от типа: „Върнахте ми вярата в българското кино!” Има и други, на обратния полюс.”
Паралели, Виолета Цветкова

“Вечната тема за емигранта и неговата родина тежи с пълна сила в премиерната българска лента „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”.”
Стандарт

“Видно е, че по сценария са работили професионалисти. Емил Христов стои зад камерата и на най-нашумелите филми от тази година – „Шивачки” и „Дзифт”. Той умее да се вглежда по различен начин в различните филми. В лентата на Стефан Командарев се усеща огромната подкрепа на камерата, безкоято филмът ще е просто един сполучлив разказ.”
Сега, Неда Ковачева

“Оптимизмът отново се върна в българското кино. „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” сякаш не е просто филм, а знак, че оттук нататък нещата ще вървят все по-добре. Амбициозният проект на Стефан Командарев по романа на Илия Троянов е като глътка свежест сред безвремието на нашето кино от годините на прехода.”
Новинар, Димитър Николов

“По подразбиране все нещо му куца на родното кино в по-новите ни времена. Ако сюжетът е добър, то сценарият не струва и е претоварен. Ако диалогът е на място, някой от актьорите няма да е.”
Експрес, Иван Хадживеликов

“Режисираният от Стефан КомандаревСветът е голям и спасение дебне отвсякъде” е най-амбициозната българска филмова продукция.”
Дума, Емил Динчев

Светът е голям” ще спечели родната, а и чуждата аудитория на много нива – като сценарий, силни второстепенни герои, визия и операторско майсторство, актьорска игра и режисура.”
Монитор, Деяна Ангелова

“Лентата на Стефан Командарев идва точно навреме, за да ни зареди с положителност и добро настроение, както и да не спираме да вярваме в себе си и в думите на дядо.”
cinefish.bg, Мариана Иванова


Критиците за:
„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”
„Орлово око”
„Булеварден роман”
„Дзифт”
“Твърде лично”
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 03:38
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg