Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Критиците за „Орлово око”

Критиците за „Орлово око”
“Филмът не е пълна загуба на време и е приятна заигравка с „ами, ако кибер-терористи...”, но не очаквайте нещо брилянтно.” Film Threat, Марк Бел
Cinefish.bg

Теми
Критиците за „Орлово око”

08.10.2008, 10:00  |   Видяна: 4118  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА

“Началото на филма дава пълна газ на любопиството, но за останалото не ви трябват повече от 2-3 мозъчни клетки, защото цялото удоволствие е в зрелището. Сюжетът дава възможност на режисьора да покаже как самолети, влакове и автомобили катастрофират в стила на Майкъл Бей. Това си остава най-силната страна на лентата наред с въпроса коя е тайнствената жена на телефона.”
Труд

“След тийнейджърския трилър "Дистърбия" режисьорът Д. Дж. Карузо отново не изневерява на съспенса, но в новия му филм "Орлово око" нещата са малко по-сериозни.”
Дума, Емил Динчев

“В крайна сметка „Орлово око” не е лош филм, стига да гледате на него като начин за разтоварване и да си падате по нереалистичните сюжети.”
Монитор, Деяна Ангелова

“Филмът на Д. Дж. Карузо „Орлово око” е типичен американски екшън, но за сметка на това доста приятен. Действието е в забързан ритъм, благодарение на блестящия монтаж, а оригиналният сценарий на Джон Глен е предизвикателство за зрителя, привикнал вече на всякакви каскади.”
Сега, Неда Ковачева

Орлово око” доста напомня на футуристичния киберпънк екшън с Том КрузСпециален доклад”. Тук обаче виждаме на какво са способни технологиите сега, а не в неясното бъдеще. Въпреки страховитите предупреждения обаче „Орлово око” е доста лек и приятен за гледане филм и няма нито да ни изтощи, нито да ни стане скучен.”
Новинар, Димитър Николов

Орлово око” е типичен холивудски екшън, тоест ще задоволи очакванията на феновете на жанра, няма да изненада реалистите и ще разочарова зрителите, които очакват нещо изключително.”
cinefish.bg, Мариана Иванова

Орлово око” е среден политически трилър със сюжет, който чудесно работи на някои места и фрустриращо се препъва на други. Филмът върви с чувство за отговорност в посоката на интелигентното забавление, за да се отклони в следващия момент, завлечен от собствените си амбиции.”
Salon.com, Стефани Захарек

Приятно, маниакално забавление, плюс добра доза политически интриги – всичко това в два часа заплашителен, умопомрачитебен нон-сенс.”
Austin Chronicle, Джош Розенблат

“Това, което „Орлово око” иска да ни покаже, е тъмната страна на техниката: всичко това, което прави живота ни по-лесен - банкомати, джобни компютри, iPod-и, GPS, мобилни телефони, домашни компютри – се обръща срещу нас в една огромна конспирация.”
Philadelphia Inquirer, Стивън Рия

“Филмът не е пълна загуба на време и е приятна заигравка с „ами, ако кибер-терористи...”, но не очаквайте нещо брилянтно.”
Film Threat, Марк Бел

“ по-евтини актьори, можеха просто да го нарекат „филм - преследване” и да го пуснат като комедия.”
The Globe and Mail (Toronto), Лиам Лейси

“Може би щеше да изглежда далеч по-нормално и реалистично, ако действието се развиваше във вселена, която имаше поне малка прилика с нашата.”
The Onion (A.V. Club), Нейтън Рейбин

“Всички замесени в този трилър са предозирали на спийд или може би режисьорът Д. Дж. Карузо си мисли, че ако забави малко действието всички ще разберем колко тъп всъщност е сюжета?“
Rolling Stone, Питър Травърс

Още горещи теми:
10 пародии, които заслужават вниманието ни
Черните комедии
Писатели на големия екран
Антони Христов от PIXAR
Войните в киното
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 03:22
Оценка: 0
0 гласа

...може би режисьорът Д. Дж. Карузо си мисли, че ако забави малко действието всички ще разберем колко тъп всъщност е сюжета?

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg