Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Интервюта Колин Фърт за ролята си в "Речта на краля"

Колин Фърт за ролята си в Речта на краля
С ролята си на крал Джордж VI в "Речта на краля" Колин е и една крачка по-близо да статуетка "Оскар"
Cinefish.bg

Интервюта
Колин Фърт за ролята си в "Речта на краля"

29.12.2010, 17:27  |   Видяна: 4978  |   club.bg  |   ИНТЕРВЮТА

Ако Натали Портман е почти сигурната победителка в категорията за най-добра женска роля на церемонията "Златен глобус", то Колин Фърт е най-спряганото име сред актьорите. С ролята си на крал Джордж VI в "Речта на краля" Колин Фърт е и една крачка по-близо да статуетка "Оскар", след като миналата година тя му се размина на косъм (за участието филма на Том Форд "A single man"). Цената на една добре изиграна роля обаче се оказва по-висока отколкото си мислите.

"Някои от дните със снимки завършваха с главоболие за мен. На няколко пъти се случи и нещо странно с нервите на лявата ми ръка, не можех да я помръдна. Все още не мога да си обясня защо ми се случваше. Знам, че звучи все едно актьор ви говори за трудностите на ролята, но наистина беше необичайно."

Речта на краля Колин Фърт

Странностите покрай ролята си в "Речта на краля" Колин си обяснява и чрез идеята на лентата.

"Във филма един човек е изолиран дотолкова доколкото може да си представите. И в тази екстремна ситуация се цели създаването на приятелство."

Месеци след приключване на снимките актьорът все още не може да се отърси от ролята и след трансатлантически полет влиза в ресторант в Ню Йорк с думите: "Вече съм твърде стар за различните часови зони."

Интересно факт е, че Колин всъщност печели вниманието на критиците с драматичните си роли, след като вече е спечелил сърцата на зрителите с героите си в романтични комедии като "Дневниците на Бриджит Джоунс" и "Наистина любов".

Речта на краля Колин Фърт

"Чувствам се по-комфортно, когато играя в драми. Мисля, че има известна ирония в това, че толкова много години се снимах в комедии. За някои от тях съм много щастлив. Но комедиите определено не са жанр, към който се стремя."

Последната му роля наистина е предизвикателство, особено вокално.

"Режисьорът ме окуражаваше да не се плаша от заекването. Ставаше въпрос и за много носов регистър. Имаше дни, в които той ми казваше: 'Трябва да отидем до едно още по-тъмно място.'"

Речта на краля Колин Фърт

В подготовката си Фърт изучава внимателно първообраза си – историческата личност Джордж VI. И това дава ефект.

"Емоционалнита реакция, която получаваме от най-различни хора – интересуващи се от история, англичани и т.н., е необяснима. Единственият вариант, който ми идва наум, е зрителите да са пленени от уникалната химия от изолация, приятелство и родителска мъка, съпътстваща цялата история."

Филмът е пример за това как животът на управляващите винаги е бил любопитен за масите. Не и за Фърт.

"Прочетох за първи път книга за кралски особи, заради тази роля. Филмът развенчава идеята за привилегированото възпитание. Не бих сменил живота си с този на моя образ, независимо колко държави биха били част от империята ми."


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
juliaz Неутрално
1 05.01.2011, 10:24
Оценка: 0
2 гласа

Ще стискам палци на К.Фърт за "Оскар" или поне за "Златен глобус". Отличен актьор, който по някакви причини все не получава заслужените големи отличия.

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg