Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Кое кино в САЩ няма да излъчва „Жокера“

Кое кино в САЩ няма да излъчва „Жокера“
Кое кино в САЩ няма да излъчва „Жокера“
Cinefish.bg

Теми
Кое кино в САЩ няма да излъчва „Жокера“

25.09.2019, 09:43  |   Видяна: 749  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Големи са очакванията към „Жокера“ и според прогнозите филмът на Тод Филипс ще счупи няколко рекорда при премиерата си следващата седмица. Естествено, той ще бъде разпространяван на възможно най-много екрани. Но едно кино със сигурност няма да го покаже.

Жокера може да предизвика престъпление

Киното е Cinemark Aurora в Колорадо. Именно в него мъж откри стрелба по време на среднощната премиера на „Черният рицар: Възраждане“. 10 души бяха убити на място, а още двама починаха в болница. Ранени са общо 70 зрители. Трагедията потресе кино индустрията и засили мерките за сигурност на подобни събития.

Премиера на филм предизвика стрелба в американско кино

„Жокера“ е историята на един объркан мъж, който е обсебен от огнестрелните оръжия. А подобен филм няма как да бъде прожектиран в киното в Колорадо. В отворено писмо до шефовете на „Уорнър“ роднини на жертвите изразяват притесненията си от появата на такъв филм във времена, в които сме свидетели на няколко стрелби, взели толкова много жертви за последните месеци в САЩ.

Призоваваме ви да използвате своето влияние и да се присъедините към нас в борбата ни за изграждане на по-безопасни общности с по-малко употреба на оръжия“, се казва в писмото. Очаква се официално изявление от страна на студиото.

Скоро след стрелбата през 2012 г. бе оповестено, че стрелецът е бил вдъхновен от Жокера за своята шокираща постъпка. Впоследствие това бе отречено по време на процеса от убиеца и неговия психиатър.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg