Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

“еми  акво тр€бваше да преживе€т актьорите от Д»гра на троновеУ?

 акво тр€бваше да преживе€т актьорите от Д»гра на троновеУ?
Cinefish.bg

“еми
 акво тр€бваше да преживе€т актьорите от Д»гра на троновеУ?

30.05.2019, 17:02  |   ¬ид€на: 963  |   синефиш.бг  |   √ќ–≈ўј “≈ћј
≈моциите от финала на „»гра на тронове“ са все още пресни, защото това е един от най-успешните телевизионни проекти - всеки епизод има поне 20 милиона зрители. Ќе само усукани€т сюжет, в който дори главните герои са склонни неочаквано да загинат, спомага на сериала да успее, но и безупречната актьорска игра. »менно актьорите дадоха най-доброто от себе  си на снимачната площадка, дори когато се налагаше да прав€т крайно непри€тни неща в името на своите герои.

Ќека да разберем какъв вид преп€тстви€ са срещнали те, докато са работили тези дълги години по култови€ сериал. 

 ит ’арингтън издал съдбата на ƒжон —ноу, за да избегне глоба за превишена скорост.
 
 ит ’арингтън издал съдбата на ƒжон —ноу, за да избегне глоба за превишена скорост.

Ќа актьора, изиграл ƒжон —ноу, се наложило да сподели съдбата на геро€ си с полицай, който искал да му напише фиш за превишена скорост. ќфицерът спр€л колата на ’арингтън и казал: „ћожеш да ме последваш в полицейски€ участък сега и там да те глоб€ или да ми кажеш дали ще живееш в следващи€ сезон на „»гра на тронове“. „јз съм жив през следващи€ сезон.” – изп€л всичко  ит. —лед това полица€т отговорил: „Ќа добър път, Ћорд-командир.”

ƒжером ‘лин почти се отровил от дизелови пари
 
ƒжером ‘лин почти се отровил от дизелови пари

јктьорът, който играе Ѕрон, е щ€л да получи сериозна травма по време на една от битките с драконите. –обърт ћаклахлан, операторът на епизода, използвал дизелово гориво за създаване на автентично изглеждащ черен дим. ƒжером ‘лин тр€бвало дълго време да остане в епицентъра на огън€. ƒокато други актьори можели да нос€т защитни маски за дим, ƒжером н€мал тази възможност, бивайки в центъра на събити€та. ћоже би това е причината, поради ко€то той усп€ва да предаде страха си толкова добре - той почти се е отровил от изпарени€та.

Ќещо повече, актьорът призна, че пощальонът му сега го мрази, откакто застрел€л дракона на ƒенерис.

√уендолин  ристи е снимала сцена с истинска мечка
 
√уендолин  ристи е снимала сцена с истинска мечка

≈пизодът, в който Ѕриен “артска се бие с мечка, не е резултат от компютърна графика. —поред актрисата мечката, чието име е Ѕарт ћладши, е опитен актьор. “ой вече е актьорствал в н€колко други проекта, преди този сериал.

ƒокато снимали кадрите, актрисата е била защитена от мечката с ниска електрическа ограда. ѕо време на почивките, мечката била хранена с крем от тава с дълга дръжка, така че да „не €де актрисата“ (това е начинът, по който снимачни€т екип се шегувал). – „«ащо си мислите, че изглеждам толкова уплашена? - казва  ристи, припомн€йки си прежив€ното.

Ћена ’ийди се бори непрестанно с омразата на публиката
 
Ћена ’ийди се бори непрестанно с омразата на публиката

—поред актрисата, ко€то играе ÷ерсей Ћанистър, зрителите мразили нейни€ образ толкова много, че започнали да предават и негативните си чувства към не€. Ќапример, гледачката, ко€то ѝ помагала с грижите за второто ѝ дете и казала „—рам за теб!“, когато изл€зъл епизода с публичното ѝ линчуване. ¬ъпреки това, ’ийди приема подобни инциденти като комплимент към актьорските ѝ умени€.

»ван –еон бил ударен по лицето н€колко пъти.
 
»ван –еон бил ударен по лицето н€колко пъти.

јктьорът, играещ –амзи —ноу (по-късно Ѕолтън), бил ударен по лицето от  ит ’арингтън н€колко пъти. ѕо време на бойната сцена между „копелета“, ƒжон —ноу малко се увл€къл и ударил силно лицето на партньора си. —поред  ит, колегата му се отнесъл доста професионално в ситуаци€та и хич не реагирал. ћалко веро€тно е той да би бил щастлив, ако бе този, който понас€ ударите.

Ќа ≈мили€  ларк ѝ прилошало по време на сцената с €денето на суровото сърце.
 
Ќа ≈мили€  ларк ѝ прилошало по време на сцената с €денето на суровото сърце.

јктрисата, ко€то играе ƒенерис “аргариен призна, че тази сцена е била доста трудна за не€. ѕо време на снимките т€ тр€бвало да из€де 28 „конски сърца“, направени от сладко от €годи. —поред ≈мили€  ларк сместа е направена от суха паста и имала вкус на белина. ≈то защо т€ винаги имала кофа наблизо, в случай, че не успее да задържи рефлекса си за повръщане.

Ўон Ѕийн играл футбол със собствената си глава.

Ўон Ѕийн играл футбол със собствената си глава.
 
¬ дългата си кариера актьорът, който играе рол€та на Ќед —тарк, много бил свикнал със сцени, в които има смърт. » той се отнас€ към вс€ка от т€х с подобаващо чувство за хумор. ≈то защо намерил добра употреба на модела на собствената си отр€зана глава - като започнал да играе футбол с екипа. “ози вид нагласа вдъхнов€ва зрителите да не се тревожат толкова много за пон€кога неизбежната смърт на техни€ любим герой.

ƒј—


—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg