Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

»нтервюта »нтервю с режисьорите Ќейтън √рено и Ѕайрън ’ауърд за хитовата анимаци€ У–апунцел и разбойникътФ

»нтервю с режисьорите Ќейтън √рено и Ѕайрън ’ауърд за хитовата анимаци€ У–апунцел и разбойникътФ
»нтервю с режисьорите Ќейтън √рено и Ѕайрън ’ауърд за хитовата анимаци€ У–апунцел и разбойникътФ
Cinefish.bg

»нтервюта
»нтервю с режисьорите Ќейтън √рено и Ѕайрън ’ауърд за хитовата анимаци€ У–апунцел и разбойникътФ

04.04.2011, 11:18  |   ¬ид€на: 6502  |   синефиш.бг  |   »Ќ“≈–¬ё“ј
Ѕългарската DVD и Blu-ray премиера на “–апунцел и разбойникът” ще се състои на 4 април. ‘илмът, чиито разпространител е ј-ѕлюс ‘илм, ще бъде наличен в търговската мрежа.

“риизмерната анимаци€ на студиото ”олт ƒисни, “–апунцел и разбойникът”, се превърна в един от най-големите хитове на изминалата 2010-та година, със световни приходи от над половин милиард долара. ¬ Ѕългари€, лентата бе не само успешна, но и се нареди сред най-печелившите филми на всички времена – спечелената сума надмина границата от един милион лева.

ѕо време на интервю, свързано с DVD и Blu-ray премиерата на “–апунцел и разбойникът”, режисьорите Ќейтън √рено и Ѕайрън ’ауърд поговориха за процеса на работа и разкриха н€кои нови детайли около създаването на хитовата продукци€:

—рещнахте се докато работихте върху “ћулан”?


Ѕайрън ’ауърдЅайрън ’ауърд:
— Ќейтън се познавам още откакто работехме в студиата на ƒисни във ‘лорида. Ќейтън започна тренировъчни€ си стаж една година след мен, но двамата наистина се спри€телихме докато работехме върху “√ръм”. “ой беше един от хората, които оформ€ха сюжета на филма, а аз б€х едини€ от режисьорите. ƒокато приключвахме с работата си върху “√ръм”, ƒжон Ћаситър президента на студи€та ѕиксар и Walt Disney Animation Studios лично избра Ќейтън да режисира късометражен филм за DVD-то на √ръм. “ова му помогна да навлезе в света на режисурата и веднага след това, двамата се събрахме отново и започнахме да работим върху “–апунцел и разбойникът”.

–апунцел и разбойникът

 акво беше участието на ƒжон Ћаситър в този филм?

Ќейтън √реноЌейтън √рено: ƒжон е неверо€тен. ќдобр€ваше всичките ни идеи и ни помагаше в подготовката. „овекът е страхотен ментор. Ќаучих много от него и той заслужава всички похвали.

¬ трейлъра на “–апунцел и разбойникът” имаше н€колко сцени, които не присъстваха в готови€ филм. «ащо ги включихте след като не са част от продукта?

Ѕайрън ’ауърд: Ќаблюдателни сте! » да, това наистина е така – в първи€ трейлър, ние създадохме тази алтернативна верси€ на първата среща между ‘лин и –апунцел. ј това беше така, защото много от тези сцени всъщност б€ха експериментални, и с т€хна помощ ние тествахме движени€та на косата и ц€лостната анимационна технологи€, ко€то разработвахме. ’аресахме тези сцени и решихме, че са страхотни за определ€не на тона на филма.

 о€ сцена от филма най-много ¬и затрудни и защо?

Ќейтън √рено: ўе бъда честен – всичко в този филм беше едно гол€мо предизвикателство. јко н€кои неща ставаха лесно, тогава си казвахме, че нещо не е наред и че можем да се справим много по-добре. —тараехме се да направим вс€ка една сцена по възможно най-добри€ начин.

–апунцел и разбойникът

“√ръм” е екшън, а “–апунцел и разбойникът” е приказка.  акъв ще бъде следващи€ ¬и проект?

Ѕайрън ’ауърд: — Ќейтън започнахме работата върху нови€ ни филм шест месеца преди да завършим “–апунцел и разбойникът”. ўе има доста екшън-елементи, но също така има и силно емоционално въздействие – а това е най-важното нещо за нас. ѕазим сюжета в пълна тайна, но пов€рвайте ми, ако сте харесали “–апунцел и разбойникът”, това значи че ще обикнете следващи€ ни филм.

ћного харесах кон€ ћаксимус.  ое ¬и вдъхнови да направите този толкова динамичен герой?

Ќейтън √рено:
ѕросто искахме да направим нещо различно с ћаксимус. Ќа една дъска наредихме снимките на всички анимационни коне създадени досега – не искахме да повтар€ме нищо, и целта ни беше да създадем нещо ново и свежо. »скахме ћакс да бъде единствен по рода си. –адвам се че ¬и е харесал.

 акво означава израза “хамелеонови бебета”, който се по€в€ва след кра€ на надписите?


Ѕайрън ’ауърд:
“’убаво е че н€кои хора изчакват кра€ на надписите. ѕаскал, хамелеона от филма, е всъщност базиран на истински хамелеон, който носи същото име. “ози хамелеон принадлежи на  ели Ћуис, ко€то е един от аниматорите на филма. » просто така се случи, че докато привършвахме работата, ѕаскал стана баща на шест малки хамелеончета.

–апунцел и разбойникът

— ко€ сцена от филма се гордеете най-много и защо?


Ѕайрън ’ауърд:
— Ќейтън работим по определен начин – първо започваме да обработваме любимите ни сцени и герои от сценари€.  азваме си, “ƒобре, всичко това е страхотно. —ега, как да направим и останалите сцени толкова добри?”. » по този начин, постепенно, вс€ка сцена се получава по начина по който искаме, и затова е много трудно да се избере определен любим момент. Ќо, тр€бва да отбележа, че сцената с лет€щите фенери е наистина впечатл€ваща и е едно от най-добрите постижени€ на ƒисни. ƒруго нещо с което се горде€ са емоциите, които присъстват в последната сцена от филма.

Ќека поговорим за кастинга.  ое ¬и накара да се насочите към «акари Ћеви (който озвучава ‘лин) и ћанди ћур (–апунцел)?

Ќейтън √рено:
“ова беше много дълъг процес. ѕреминахме през стотици прослушвани€ докато намерим правилните актьори за ‘лин и –апунцел.  огато се срещнахме за първи път с ћанди, разбрахме, че т€ е правилни€ човек за рол€та. “€ бе –апунцел!  —ъщото важи и за «ак (Ћеви). »скахме тези герои да бъдат възможно най-реалистични, искахме хората да имат емоционална връзка с т€х. » см€там, че «ак и ћанди се справиха със задачата. Ѕ€ха страхотни и работата с т€х беше едно удоволствие.

»майки в предвид предизвикателствата пред които се изправихте докато работехте по “–апунцел и разбойникът”, б€хте ли разочаровани, когато стана €сно, че филма не е получил номинаци€ за “ќскар” в категори€та “Ќай-добър анимационен филм”?

Ќейтън √рено: ÷ели€ екип на филма работеше неуморно. Ќ€кои хора работеха нон-стоп, седем дни в седмицата и дори пропускаха празници – само за да се получи един добър филм. » всички сме много горди с постигнатото. ўеше ли да бъде хубаво ако б€хме получили номинаци€та? ƒа, разбира се. Ќо истинската награда за нас е, че сме работили върху филм, който зрителите харесват. ѕубликата обича този филм. Ќе се захванах с анимаци€ за да печел€ награди, исках да радвам и забавл€вам зрителите. » както вече казах, всички сме горди от постигнатото до момента.

–апунцел и разбойникът

ќткакто ƒжон Ћаситър пое управлението на Walt Disney Animation Studios, повечето ваши филми б€ха свързани по н€какъв начин с принцеси…


Ѕайрън ’ауърд:
“¬същност, има н€колко изключени€ – “—емейство –обинсън” и “√ръм”. Ќо да, имаше период в който се подготв€ха три последователни приказки – “ѕринцесата и жабокът”, “–апунцел и разбойникът” и “—нежната кралица”.  Ќо сметнахме, че публиката ще се пренасити на подобни истории, и затова бе взето решението “—нежната кралица” да бъде отложен. ¬ажно е публиката да знае, че в Disney Animation ние държим на разнообразието – една година ще има анимационен екшън филм, друга – фантастика и музикална приказка. Ќо в крайна сметка, най-важното е качеството, а не количеството.

“ези дни, много конкурентни студи€ също прав€т свои анимационни филми. — какво ƒисни се отличава от многото останали компании, работещи в този жанр?


Ќейтън √рено: “Ќашата цел е да разказваме интересни истории и да създаваме великолепни светове и герои. »скаме публиката ни да се смее и плаче. »скаме хората да бъдат забавл€вани. » не можем да се тревожим за конкурентните филми – фокусирани сме единствено върху нашите проекти. ¬€рваме, че ако направиш добър филм, публиката ще откликне по подобаващ начин.

 ога решихте да фокусирате “–апунцел и разбойникът” повече върху ‘лин, отколкото върху –апунцел? »ма ли нещо общо с възпри€тието, че “ѕринцесата и жабокът” бе “твърде женствен”?


Ѕайрън ’ауърд: ƒокато работихме върху филма, разбрахме, че това е истори€та на двама герои, а всичко друго е допълнение. ‘илмът, без съмнение, н€ма да се получи без –апунцел, но също така н€ма да се получи и без ‘лин –айдър. —трем€хме се да балансираме главната героин€ и главни€ герой – пон€кога ‘лин беше в центъра на вниманието и когато усещахме, че отдел€ме прекалено внимание на него, промен€хме н€кои от сцените с –апунцел: тр€бваше да направим тази героин€ по-динамична и да не позвол€ваме т€ да остане в с€нката на другите герои. “ова което ми харесва е, че готови€ филм е добре балансиран в това отношение, и се харесва както на мъжката, така и женската част от публиката.

 ои са любимите ¬и филми на ƒисни?

Ѕайрън ’ауърд: ‘илмът, който ме запали по анимаци€та е “ћалката русалка”. Ѕ€х в колежа, и след като изгледах филма, си казах, “Ѕоже, искам да бъда част от всичко това”. «а мен, јриел бе първата героин€ на ƒисни, ко€то бе абсолютно истинска и жива – имаше душа зад тези очи.

 ои филми оказаха най-гол€мо вли€ние върху работата ¬и?

Ќейтън √рено:
ќпределено “ƒъмбо”. “ова е един от най-любимите ми филм. Ќе ми омръзва, независимо колко пъти съм го гледал.  ара те да се смееш и плачеш всеки път. √ледах го за първи път, когато б€х още дете и тогава си казах, че един ден ще работ€ за ƒисни. Ѕ€х в първи клас, н€мах представа как се прави анимационен филм, но знаех че искам да работ€ в ƒисни.

–апунцел и разбойникът

«ащо решихте да направите “–апунцел и разбойникът”, използвайки компютърно генерирана анимаци€? ўеше ли да бъде по-различно, ако б€хте избрали традиционна анимаци€?

Ѕайрън ’ауърд: “» двамата с Ќейтън обичаме големите, епични филми.  омпютърно генерираната анимаци€ има много предимства и ти позвол€ва да развихриш въображението си - можеш да направиш много по-красиви и мащабни светове. ’аресваме рисуваната на ръка анимаци€, но за да постигнем желани€ мащаб за “–апунцел и разбойникът”, единственото ни избор бе да се насочим към компютърната анимаци€.

«ащо ћаксимус и ѕаскал н€маха реплики във филма? “ова не е ли малко необичайно за проект на ƒисни?


Ѕайрън ’ауърд: ƒобър въпрос. — Ќейтън сме големи почитатели на немите комедии, и много харесваме „арли „аплин, ’аролд Ћойд и Ѕъстър  ийтън.  азахме си, “ акво ще стане, ако „арли „аплин участва във филма?”. “ова ни накара да оставим ћаксимус и ѕаскал без реплики – но за сметка на това, те са много експресивни герои. » независимо в ко€ държава гледахме филма, хората много харесаха този кон.

 акво, според ¬ас, отличава –апунцел от останалите героини на ƒисни?

Ќейтън √рено:
–апунцел е принцеса, ко€то не знае че всъщност е принцеса. “ова € различава. “€ не е момиче, което просто си седи и чака да бъде спасена. “€ е смела и умна героин€ – искахме този филм да прелива от “женска сила”. » въпреки, че действието на филма се  развива в миналото, ние искахме всички герои да бъдат модерни и забавни за публиката. »скахме –апунцел да бъде модел за подражание на днешното поколение.

–апунцел и разбойникът

Ќека поговорим за Blu-ray премиерата на филма.  ое е нещото, което ¬и харесва в този формат?

Ѕайрън ’ауърд: Blu-ray ще позволи на хората да гледат филма по възможно най-добри€ и качествен начин. ÷ветовете са перфектни, резолюци€та е впечатл€ваща и звука е със същото качество с което го миксирахме по време на постпродукци€та. “ози формат наистина усп€ва да запази техническите качества на филма. ј да не забрав€ме и множеството допълнителни материали.

ѕочти всеки филм на ƒисни има повече от едно послание.  акви са послани€та на “–апунцел и разбойникът”?


Ќейтън √рено:
ƒа, има н€колко послани€ във филма. “»зживей мечтата си” е едно от т€х. јз израснах в малък град в ”исконсин и си спомн€м, как хората се присмиваха на мечтата ми да работ€ в ”олт ƒисни. Ќо аз в€рвах в тази мечта, и работих здраво за да € превърна в реалност. —тудиото ни е пълно с хора, които ще ¬и разкажат подобни истории. –апунцел също в€рва в мечтата си и н€ма да позволи на нищо да застане на път€ й. Ќад€ваме се това ще вдъхнови публиката ни.

 акво, според ¬ас, е нужно за да бъде създадена перфектната приказка?

Ѕайрън ’ауърд: —ъставките са емоции, екшън, приключени€ и комеди€. — Ќейтън се стараем да включваме всички тези елементи в историите, които разказваме – независимо дали става дума за преразказване на класическа приказка или модерен екшън-филм.

»зненадани ли сте от успеха на “–апунцел и разбойникът”?

Ѕайрън ’ауърд: “ова е най-страхотното чувство на света – когато стане €сно, че публиката харесва филма ти. Ќие работим за да забавл€ваме хората, и когато филма ти се превърне в хит, тогава знаеш, че си свършил добра работа. √олеми€т успех на “–апунцел и разбойникът” бе една много при€тна изненада и знаем, че в бъдеще ƒисни ще прави още по-добри анимационни филми.

 олко време работехте по този проект?

Ќейтън √рено: ѕо принцип, работата по филм на ƒисни отнема между четири и пет години. Ќо ние се справихме за две години.  огато получихме предложението за режисура, филма вече бе в подготвителен етап и имаше определена премиерна дата. » от нас се изискваше да спазим определени€ срок.  азаха ни, че има възможност за промен€не на премиерната дата, но ние с Ѕайрън ги уверихме, че ще се справим навреме. ≈кипа ни беше наистина талантлив и отдаден на работата си. √рафика ни притискаше и затова работехме и по време на уикендите и празниците. ÷елта ни бе да направим един много добър филм. √ледайки финални€ продукт, хората си мисл€т че сме работили поне пет години – а истината, е че всичко бе направено за по-малко от две години. ј това е доста впечатл€ващо. » затова тр€бва да благодар€ на екипа с който разполагахме.

–апунцел и разбойникът

ƒжон ’юз веднъж каза че когато пораснем, сърцето ни загива. ј “–апунцел и разбойникът” доказа, че това не е толкова в€рно.  ак усп€хте да създадете тази толкова магическа приказка, ко€то комбинира най-доброто от световете на ѕиксар и ”олт ƒисни?

Ѕайрън ’ауърд: ““ози въпрос ми харесва, защото много харесвам ƒжон ’юз. Ќеговите сценарии са страхотна смесица от чисто забавление и дълбоки, истински емоции. ѕо-възрастните хора сме прекалено заети с ежедневните си грижи, свързани с работата и другите около нас. ‘илми като “–апунцел и разбойникът” са толкова добри, защото те усп€ват да заличат, макар и за кратко време, всичките ни грижи и тревоги, и ни напомн€т кое всъщност е най-важно – любов, състрадание, в€ра и надежда. «атова с Ќейтън се фокусираме най-вече върху емоционалната страна на филма. јко ви забавл€ваме, но не ¬и трогнем по н€какъв начин, значи не сме си свършили работата.

 ои б€ха най-големите предизвикателства докато подготв€хте филма?


Ќейтън √рено:  осата бе най-гол€мото предизвикателство. Ѕез съмнение. ƒълга, реалистична коса в анимационен филм – това е нещо, което не е правено досега. ¬ повечето случаи, изкуствената коса е или вързана, или е пусната само до раменете: всичко, което е по-дълго от това е абсолютен кошмар за аниматорите. Ќо за наш късмет, екипа ни бе съставен от едни наистина талантливи и интелигентни хора. — Ѕайрън об€снихме за какво ще става дума, ““€ ще използва косата си да повдига хора, косата ще свети, в н€кои сцени ще бъде мокра”. ¬сички пребледн€ха, защото това бе нещо което просто не е правено преди. Ќо все пак се справихме – екипа бе винаги с нас, и те се справиха с една непосилна задача.

”олт ƒисни винаги казваше, “«а всеки см€х тр€бва да има и по една сълза”. ћислите ли, че “–апунцел и разбойникът” олицетвор€ва казаното?

Ѕайрън ’ауърд: ќбичам този цитат. ¬същност, това е като закон за всеки филм на студиото. ¬инаги се опитваме изтръгнем тези чувства от хората, см€х и сълзи – важното е всичко да е неподправено и истинско. “ова е и основни€ ни приоритет, и е страхотно, когато н€кой дойде и каже, “ѕлаках поне три пъти докато гледах филма.”. “ова е една от най-добрите награди за нас.

— кой филм най-много се гордеете?


Ѕайрън ’ауърд:
“–апунцел и разбойникът"!

–апунцел и разбойникът

јко можете да разработите вече съществуваща приказка, ко€ ще бъде т€?

Ќейтън √рено: ћисл€ че за нас тази приказка беше “–апунцел и разбойникът”. — Ѕайрън обожаваме класическите приказки и ƒисни ги пресъздава по най-добри€ начин. Ѕеше истинска чест да режисираме “–апунцел и разбойникът”.  огато хората чу€т “—нежанка”, те се сещат за верси€та на ƒисни, когато чу€т “ расавицата и зв€ра”, те отново се сещат за верси€та на ƒисни. Ќад€ваме се в бъдеще, когато хората чу€т за –апунцел, те да се сещат за “–апунцел и разбойникът”.

 ой е любими€ ¬и филм на ƒисни?


Ќейтън √рено:
ƒъмбо. ≈дин от най-добрите филм правени н€кога. ќбожавам го!

“ези дни, всеки анимационен филм има и 3D-верси€. “ова вли€е ли по н€какъв начин на режисурата?

Ѕайрън ’ауърд: „овек тр€бва да е много внимателен с тази технологи€. ћного лесно публиката може да бъде разсе€на от твърде много триизмерни трикове, и да не обърне нужното внимание на истори€та. ¬ажното е да постигнеш нужни€ баланс - красотата на 3D формата тр€бва да подпомага истори€та, а не да € замен€.

Ќека поговорим за решението ¬и да направите компютърно-генерирана анимаци€.

Ќейтън √рено: Ќе мисл€ че щ€хме да постигнем успех с косата, ако не разчитахме на компютърната анимаци€. јко беше рисувана на ръка, щеше да изглежда като н€каква неопределена жълта субстанци€. Ќо компютъра придава тези детайли, които € прав€т възможно най-реалистична и естествена – нещо което не може да се нарисува. —ъщо така имахме и н€колко големи екшън-сцени и “компютърната камера” ни помогна много. ћожем да правим движени€та, които виждаме в игралните филми. ƒори нашата камера е много по-подвижна. ћожем да създадем всеки кадър, който ни дойде на ум. —м€таме, че използването на компютърно-генерираната анимаци€ бе правилното решение за този проект.

ѕо какво “–апунцел и разбойникът” се различава от предишни€ ¬и филм, “√ръм”?

Ѕайрън ’ауърд:
ћащабът и сложността. “–апунцел и разбойникът” бе огромно начинание.  ƒокато “√ръм” е една по-обикновена истори€. “рудното и при двете продукции беше, че разполагахме с ограничено време – имахме две години и за двата филма, а по принцип тр€бваше да разполагаме с по четири години за всеки един от проектите. √орд съм и с двата си филма и съм сигурен, че в бъдеще, ƒисни ще прави още по-амбициозни и мащабни анимационни филми.

–апунцел и разбойникът

» двамата сте работили за ƒисни в продължение на н€колко години, но б€хте ли притеснени, че именна вие ще режисирате 50-€ анимационен филм на компани€та?

Ќейтън √рено:
Ѕеше си напрегнато, определено. »скахме да направим добър филм и това само по себе си е гол€мо предизвикателство. Ќа всичкото отгоре, работехме с ƒжон Ћаситър, който винаги изисква най-доброто. ј после разбрахме, че всъщност работим върху 50-€ анимационен филм на студиото. Ќапрежението беше гол€мо и работата беше трудна, но всичко си заслужаваше – не съжал€вам за нищо.

√лен  ийн (ветеран-аниматор и изпълнителен продуцент на “–апунцел и разбойникът”) също бе част от екипа на филма.  ак работихте с него?


Ѕайрън ’ауърд: √лен бе сърцето и душата на Disney Animation в продължение на три десетилети€. — Ќейтън винаги се над€вахме, че ще имаме възможността да работим с него. «а филма, √лен работеше с екипа по анимиране и усп€ да създаде едни от най-впечатл€ващите анимационни човешки същества. ’убавото е, че разполагахме с много млади и талантливи хора, а √лен бе нещо като техен ментор. Ѕеше страхотна комбинаци€ между млада енерги€ и придобит с годините опит.

ќт “—нежанка” до “–апунцел” – защо, според ¬ас, творбите на Ѕрат€ √рим са все още попул€рни?


Ѕайрън ’ауърд: «ащото тези приказки са изпълнени с дълбоки, човешки емоции, които са присъщи на вс€ко едно поколение. ¬с€ка добра истори€ притежава тези качества.

 ога дойде иде€та за направата на “–апунцел и разбойникът”?

Ќейтън √рено: »де€та за анимационен филм датира от 1930-та година. ¬ид€хме оригинален списък от този период, написан от сами€ ”олт ƒисни, в който “–апунцел” присъства до заглави€ като “ћалката русалка” и “ расавицата и зв€ра”. —трахотно е да знаем, че сме създали филм, който сами€ ƒисни е искал да направи.

 акъв съвет бихте дали на хората, които също искат да работ€т в тази индустри€?

Ѕайрън ’ауърд: ѕравете нещата, които ¬и привличат и бъдете напълно отдадени. —трастта и отдадеността ще ¬и помогнат много в света на анимациата. ’ора като ƒжон Ћаситър търс€т млади таланти посто€нно – таланти, които имат идеи и които зна€т точно към какво се стрем€т и какво искат да постигнат. » друго важно нещо: пишете на своите кумири. ѕреди години, аз написах писмо до „ък ƒжоунс (създател€ на ““ом и ƒжери”) и той ми отговори. Ѕеше страхотно.

–апунцел и разбойникът

 олко от качествата на героите, описани в оригиналната приказка на Ѕрат€ √рим, присъстват и във филма?

Ѕайрън ’ауърд: “ова, което харесахме в тази приказка е че в основата си, това е истори€ за съзр€ването на едно момиче. » това се опитахме да направим и ние. ¬ъв филма става дума за съзр€ването на двама герои, –апунцел и ‘лин. » двамата се опитват да намер€т м€стото си в света.  акто вече споменахме, това са чувства които всеки един от нас изпитва или е изпитвал в определен период от живота си.

 огато работехте по музиката към филма, б€хте ли повли€ни от други продукции на ƒисни?

Ќейтън √рено: Ќе искахме в това отношение филма ни да се различава от останалите проекти на ƒисни. Ќо едновременно с това, искахме да направим и нещо свежо и по-различно. «атова и јлън ћенкен беше перфектни€ избор за музиката. “ой е композирал едни от най-добрите саундтраци в истори€та на ƒисни, и от самото начало той работеше здраво и също както нас, искаше да запази музикални€ дух на ƒисни, като в същото време създаде нещо ново. Ќашата музика комбинира най-доброто от “јладин” и “ћалката русалка”, но едновременно с това е и доста различна. ѕолучи се точно това към което се стрем€хме.

√еро€т ¬ладимир е озвучен от –ичард  иел. Ќека бъдем честни, кой от двама ви е фен на ƒжеймс Ѕонд? ¬се пак сте поканили легендарни€ „елюсти.


Ѕайрън ’ауърд:
ѕризнавам, това съм аз. »махме нужда от н€кой с много специфичен глас. » веднага помолихме кастинг-режисьора да се свърже с –ичард  иел. јз съм гол€м почитател на ƒжеймс Ѕонд и за мен беше абсолютно удоволствие да работ€ с –ичард.

 огато “»грата на играчките” излезе по кината, мислехте ле че този нов вид анимаци€ ще бъде толкова успешен?


Ќейтън √рено: ћного харесвам този филм. Ѕ€х в колежа, когато го гледах за първи път, и изобщо не съм подозирал че един ден и аз ще режисирам подобен филм. Ќе б€х сигурен дали компютърната анимаци€ ще просперира – но сега се радвам, че този жанр се развива и продължава да се разшир€ва.

Ќещо друго за филма, което искате да споделите?


Ќейтън √рено: јз искам да благодар€ за добрите въпроси. » разбира се, едно гол€мо “Ѕлагодар€” на всички, които подкрепиха “–апунцел и разбойникът”.

Ѕайрън ’ауърд:
–адваме се, че филма се хареса на хората по света. Ѕлагодар€ на всички!


Ѕългарската DVD и Blu-ray премиера на “–апунцел и разбойникът” ще се състои на 4 април. ‘илмът, чиито разпространител е ј-ѕлюс ‘илм, ще бъде наличен в търговската мрежа.
—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈—
 
Cinefish.bg Cinefish.bg