Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

»нтервюта »нтервю с Ќик ƒамичи "’ап и Ћенърд"

»нтервю с Ќик ƒамичи ’ап и Ћенърд
»нтервю с Ќик ƒамичи "’ап и Ћенърд"
Cinefish.bg

»нтервюта
»нтервю с Ќик ƒамичи "’ап и Ћенърд"

16.12.2016, 12:38  |   ¬ид€на: 1426  |   синефиш.бг  |   »Ќ“≈–¬ё“ј
ƒамичи се из€в€ва в две творчески поприща – на актьор и сценарист. ¬ първи€ си игрален филм „Fast Horses“, в който той е актьор и сценарист, ƒамичи си партнира с прочути€ актьор ¬иктор јрго.

«вездната му рол€ е рол€та на един от главните герои в игрални€ филм на ƒжейн  емпиън „Ќож в раната“/“In the Cut“, където си партнира с ћарк –ъфало и ћег –айън. “ой играе и поддържащи роли в игралните филми „—ветовни€т търговски център“/“World Trade Center“ и „—пешна пратка“/“Premium Rush“. ќсвен това, ƒамичи се снима заедно с ’арви  айтел в игрални€ филм „ћо€та най-секси година“/“My Sexiest Year“.

ѕоследната му из€ва като актьор е участието му заедно с ћорган —пектър („ѕреданост/“Allegiance“) в игрални€ филм „Man With a Van“.

¬ телевизи€та Ќик ƒамичи е известен с периодичните си из€ви в “ќт местопрестъплението: Ќю …орк“/“CSI:NY” и “Ѕрат€та ƒонали“/“The Black Donnelleys”. ќсвен това, той е участвал и като гост-звезда в “ѕаднал от ћарс“/“Life on Mars” и “«акон и ред“/“Law & Order”.

Ќик играе и главната рол€ в игрални€ филм „ѕоследни стадии“/“Late Phases“, режисиран от јдриан √арси€ Ѕолиано.

Ќик ƒамичи и ƒжим ћикъл са работили заедно върху четири игрални филма, като се започне с филмите на ужасите „Mulberry Street“ и „«ем€ на коловете“/“Stake Land“, и в двата от които ƒамичи е съсценарист и изпълнител, и двата от които са поставени на театрална сцена.

ѕремиерата на „Mulberry Street“  се състо€ на ‘илмови€ фестивал в —токхолм. ѕремиерата му в —јў се състо€ в ёга на ёгозападни€ фестивал в ќстин, “ексас, а след това – на ‘илмови€ фестивал „“рибека“ в Ќю …орк. „«ем€ на коловете“/“Stake Land“ спечели наградата „»зборът на хората“ на ‘илмови€ фестивал в “оронто в категори€та Midnight Madness.

“рети€т и четвърти€т игрален филм на ƒамичи в качеството му на съсценарист под режисурата на ћикъл са „“акива, каквито сме“/“We Are What We Are“, който получи възторжена оценка на премиерата си на ‘илмови€ фестивал в —ънданс през 2013 година и беше откупен от eOne. ј съвместни€т им филм „—тудено през юли“/“Cold in July“ се превърна в хит на ‘илмовите фестивали в —ънданс и  ан.

„—тудено през юли“/“Cold in July“, който е адаптаци€ на романа на ƒжо –. Ћансдейл, сложи началото на чудесно при€телство между Ћансдейл, ƒамичи и ћикъл, което доведе до съвместната им работа в “’ап и Ћенърд”.

 ое ¬и привлече в “’ап и Ћенърд”?

ƒжо Ћансдейл е майстор на смесени€ жанр, който ƒжим и аз сме се стремили да постигнем в нашите филми. “ова е, което ни привлече. ¬същност, “’ап и Ћенърд” е филм за при€телството, като вс€ка от книгите е с различен жанр, в което се състоеше предизвикателството. ѕървата книга – „Savage Season“ наподоб€ва приключенски филм за заровено съкровище и други подобни неща. —ледващите книги са в стил мистери€, следва уестърн, но двамата герои остават едни и същи.

 ое беше най-гол€мото предизвикателство в пресъздаването на книгата на екрана?

Ћично за мен това беше начинът, по който са написани книгите – тоест, през погледа на ’ап. “ова е неговата гледна точки, а винаги е трудно да направиш екранна адаптаци€ на истори€, разказана от главни€ герой. “ова беше най-трудното нещо – да вземеш истори€та, такава, каквато € вижда един от героите, и да € отвориш за останалите герои. Ќо, след като започнахме, всички парченца от пъзела започнаха да намират местата си.

ѕосочете едно нещо, което се промени в творчески€ ¬и процес, след като се заехте с тази дейност?

«апочнах с писане на сценарии за филми и най-често целта ми беше да напиша 90 страници. ќбикновено започвах с б€л лист и продължавах да пиша всеки път, в който с€дах на работното си м€сто. —лед това прочитах написаното, редактирах го и продължавах така до кра€. “ова беше опит, който провокираше размисъл. “ази работа имаше в много по-гол€ма степен колективен характер, отколкото всичко, което съм правил досега.

јко тр€бва да поставите н€кого в света на “’ап и Ћенърд”, кой е основни€т съвет, който бихте му дали, за да оцелее?

Ѕъди готов да офейкаш, защото ще стане напечено. ’ап и Ћенърд са един вид съвременни робинхудовци, защото искат да прав€т добро. «а т€х честта е над всичко. ѕри€телството и верността са всичко, но това винаги им носи непри€тности.

ћожете ли да охарактеризирате сериала с три думи?

Ќапрегнат, драматичен и  забавен.

 ое ¬и кара да се гордеете най-много във връзка с този филм?

‘актът, че представ€ме творбата на ƒжо Ћансдейл по нов начин и € показваме на толкова много хора. “ой е страхотен и ужасно продуктивен автор.  нигите му са забавни, те са ми донесли дълги часове на забавление и удоволствие. ќчаквам следващите.

—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈—
 
Cinefish.bg Cinefish.bg