Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Хелоуин: Краят

Хелоуин: Краят

Halloween Ends 2022
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 

ПРАЗНИКЪТ НА ВСИ СВЕТИИ НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА Е СЪЩИЯТ
ХЕЛОУИН: КРАЯТ ПРЕЗ ОКТОМВРИ САМО В КИНАТА

Кога краят наистина е край?

Този Хелоуин тяхната сага приключва. 45 години след оригиналния филм на Джон Карпентър, един от най-популярните и почитани, както от феновете, така и от критиката, хорър франчайзи в историята на киното, достига епичната си и ужасяваща кулминация с Хелоуин: Краят. Лори Строуд и въплъщението на абсолютното зло Майкъл Майърс се изправят лице в лице във финален сблъсък, какъвто не сме виждали досега на големия екран. Само един от тях ще оцелее, но кой?

След невероятния успех на превърналите се в най-успешните филми от поредицата до момента  Хелоуин (2018) и Хелоуин убива (2021), като режисьор на Хелоуин: Краят се завръща Дейвид Гордън Грийн, който има амбицията завършекът на трилогията му отново да предложи на зрителите нещо различно. Той споделя:
Филмът ще бъде много по-интимен от предишните два. В него няма много игрички, остроумия и радост от реверанси към миналото. От известна гледна точка, „Хелоуин: Краят“ е филм за порастването и е много различен като тон. Именно това ме вълнуваше най-много – трите части, по които работих, да бъдат много различни една от друга. Всички те отдават почит на Карпентър, без умишлено да подражават на стила му.

Действието на Хелоуин: Краят се развива четири години след събитията в Хелоуин убива и оттогава никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и пише мемоарите си. След като позволява духът на Майкъл да диктува и определя реалността ѝ в продължение на десетилетия, тя най-накрая е решила да се освободи от страха и гнева и да прегърне живота. Но когато младият Кори Кънингам е обвинен в убийството на момче, на което е бил бавачка, започва вълна от насилие и ужас, които ще принудят Лори най-накрая да се изправи срещу злото, което не може да контролира и веднъж завинаги да сложи край.
 
В ролята на Лори Строуд за последен път се завръща жанровата икона Джейми Лий Къртис, която след участието си в Хелоуин: Краят оценява по различен начин своята героиня и статута ѝ на една от най-емблематичните „финални момичета“: Всичко беше дълбоко емоционално – изживях истински катарзис. Когато наричаха Лори „финално момиче“, никога не съм разбирала колко е важно това определение, докато не направих този филм. Сега наистина го разбирам и смятам, че зрителите ще са доволни.

Хелоуин: Краят отново ще ни отведе в най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание, за да ни разкрие по различен и оригинален начин ужасяващите форми на насилието и ефектa му върху хората като общество и индивиди. Филмът ще предложи и на феновете на поредицата, и на тези, които за първи път ще се сблъскат с безжалостния Майкъл Майърс страховито кинопреживяване, което ще се помни дълго.

Режисьор на Хелоуин убива е Дейвид Гордън Грийн (Ананас Експрес, Хелоуин, Хелоуин убива), който е и сценарист, наравно с Дани МакБрайд, Пол Брад Логан и Крис Берние, по образи създадени от Джон Карпентър и Дебра Хил. В ролите са Джейми Лий Къртис, Анди Матичак, Уил Патън, Джеймс Джуд Кортни, Роан Кембъл, Кайл Ричардс, Майкъл О‘Лиъри, Омар Дорси и др.

Хелоуин: Краят настъпва само в кината от 14 октомври.Коментари (0)
|
Коментирай »


Премиера в България: 14.10.2022
Световна премиера: 12.10.2022
Жанр: Ужаси, Трилър
САЩ / 2022 / 0 минути
Звук: 4DX, IMAX 2D, 2D
Сценарист: Дейвид Гордън Грийн, Дани Макбрайд, Пол Брад Логан , Крис Берние
Режисьор: Дейвид Гордън Грийн
В ролите: Кайл Ричардс, Уил Патън, Джейми Лий Къртис, Анди Матичак, Джеймс Джуд Кортни , Емили Бринкс, Омар Дорси , Майкъл О‘Лиъри, Роан Кембъл
Разпространител:
Форум Филм България / Universal Pictures
Сайтове:
IMDB IMDB

РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
1
Гласувай:
МНЕНИЯ


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Хелоуин: Краят (2022)

Halloween Ends
 
 

Трейлъри

 

Bones and All,Bones and All - Bones and All Крокодилът Лайл,Lyle, Lyle, Crocodile - Крокодилът Лайл Розалин,Rosaline - Розалин
Емет Тил,Till - Емет Тил Сватба с пушка,Shotgun Wedding - Сватба с пушка Йожени Гранде,Eugénie Grandet - Йожени Гранде
Nocebo,Nocebo - Nocebo Еманципация,Emancipation - Еманципация За цял живот,For the Rest of Our Lives - За цял живот

  1. 4.
    The Storied Life of A.J. Fikry,The Storied Life of A.J. Fikry - The Storied Life of A.J. FikryThe Storied Life of A.J. Fikry Кажи ми какво харесваш
  2. 5.
    Жената воин,The Woman King - Жената воинЖената воин Костюмите
  3. 6.
    The Wonder,The Wonder - The WonderThe Wonder Трейлър, Флорънс Пю, Найъм Алгар, К... 
Cinefish.bg Cinefish.bg