Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Филмовата версия на “Костенурките нинджа” ще бъде вдъхновена от “Отмъстителите”

Филмовата версия на “Костенурките нинджа” ще бъде вдъхновена от “Отмъстителите”
Филмовата версия на “Костенурките нинджа” ще бъде вдъхновена от “Отмъстителите”
Cinefish.bg

Филми
Филмовата версия на “Костенурките нинджа” ще бъде вдъхновена от “Отмъстителите”

23.11.2012, 14:07  |   Видяна: 4097  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

През месец май 2011-та година беше оповестена новината, че студиото Парамаунт Пикчърс ще финансира и разпространява по света високобюджетна филмова адаптация на известните анимационни и комикс серии “Костенурките нинджа”. Първоначално, премиерата на подготвяната лента беше насрочена за края на 2013-та година, но източници от студиото разкриха, че продуцентите не са одобрили сценария и това беше основната причина поради която работата по проекта бе временно прекратена.

Не след дълго беше обявено, че вместо през 2013-та година филма с бюджет от над 100 милиона долара ще тръгне по кината през летния сезон на 2014-та.

Филмовата версия на “Костенурките нинджа” ще бъде вдъхновена от “Отмъстителите”Работата по новия сценарий на “Костенурките нинджа” (“Ninja Turtles”) вече започна, а за пренасянето на известните персонажи Леонардо, Микеланджело, Донатело и Рафаел на големия екран ще бъде използвана същата компютърна технология, която спомогна за създаването на маймуните в миналогодишния хит “Възходът на планетата на маймуните”.

Продуцент на предстоящата игрална версия ще бъде хитмейкъра Майкъл Бей, а на режисьорския стол ще седне създателя на “Гневът на титаните” и “Битка Лос Анджелис: Световна инвазия”, Джонатан Лийбесман.

Любопитно е да се отбележи, че Лийбесман вече е режисирал филмова продукцията под надзора на Бей – а именно, лентата от 2006-та година “Тексаско клане: Началото”.

По думите на режисьора, в “Костенурките нинджа” ще бъдат представени “екшън-сцени в стила на тези представени във филмите “Юмрукът на легендата” и “Операцията: Изкупление” “.

Кастингите за роли в продукцията все още не са започнали, но за сметка на това няколко от актьорите участвали в озвучаването на анимационните серии “Костенурките нинджа” (сред които Кори Фелдмън), заявиха, че има шанс да озвучат и филмовата версия.

Джесика Бийл във филмовата версия на “Костенурките нинджа” От своя страна актрисата Джесика Бийл (която вече е работила с продуцента Майкъл Бей върху “Тексаско клане” от 2003-та година) разкри в средата на тази година, че има вероятност да изпълни главната женска роля – тази на телевизионната репортерка и приятелка на костенурките нинджа, Ейприл О’Нийл.

Детайли относно сюжета на бъдещата лента все още не се разкриват, но създателя на оригиналните комикси Кевин Ийстман, който е креативен консултант на проекта, обяви, че за вдъхновение ще бъде използван тазгодишния блокбастър “Отмъстителите 3D”, който спечели над един милиард долара от световното си киноразпространение.

Кевин Ийстман пред “NBC Chicago”: “По отношение на мащаба и продхода към произхода на героите ние сме вдъхновени от “Отмъстителите”. Майкъл Бей е създал страхотни и напрегнати филми и намеренията на всички са да се получи един добър финален продукт. Не мога да бъда по-щастлив, че съм част от този проект. Джонатан Лийбесман ще направи хубав филм и това което съм видял от сценария до момента мога да го определя като фантастично.”

Официално, кастингите за “Костенурките нинджа” ще започнат в началото на 2013-та година, а старта на снимките ще бъде даден през лятото. Според първоначалните слухове, лентата ще бъде заснета изцяло с триизмерни камери.

Очакването на студиото Парамаунт Пикчърс е, високобюджетната продукция да постави началото на нов филмов франчайз.

Световната премиера на “Костенурките нинджа” ще се състои на 16-ти май, 2014-та година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg