Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Discovery Channel показва първия в света плаващ град

Discovery Channel показва първия в света плаващ град
Зрителите на Discovery Channel ще могат от близо да проследят строежа на един от най-амбициозните строителни проекти в света – плаващия град в Амстердам.
Cinefish.bg

Тв новини
Discovery Channel показва първия в света плаващ град

21.07.2011, 10:00  |   Видяна: 2247  |   Press Release  |   ТВ
В петък вечер зрителите на Discovery Channel ще могат от близо да проследят строежа на един от най-амбициозните строителни проекти в света – плаващия град в Амстердам. От 21:55 ч. на 22 юли (петък) предаването „Строителни постижения“ пътува до Амстердам, където инженери предефинират стандартите за строежи върху водни повърхности.

Водещият Дани Фостър показва как върви строежа на първия в света плаващ град.

В петък вечер зрителите на Discovery Channel ще могат от близо да проследят строежа на един от най-амбициозните строителни проекти в света – плаващия град в Амстердам.

Инвестицията за над 2 милиарда долара ще се намира в центъра на Амстердам, ще съдържа 8 изкуствено създадени острова и ще стане дом на хиляди хора.
За никой вече не е тайна, че свободните жилищни площи в Амстердам са на път да свършат, както и че близо 70% от площта на града е под морското равнище.

Разбира се холандците са експерти що се отнася до постройки в близост до вода и в страната има хиляди километри диги, насипи и шлюзове. Промените в климата водят до все по-чести наводнения и инженерите изцяло преосмислят утвърдените до момента техники. Вместо да се борят с морето те го правят свой съюзник.

В петък вечер зрителите на Discovery Channel ще могат от близо да проследят строежа на един от най-амбициозните строителни проекти в света – плаващия град в Амстердам.

Когато стане готов, проектът ще съдържа над 150 плаващи структури и ще добави над 4 кв. км. жилищна площ в холандската столица, ще даде дом на над 45 000 души в 18 000 нови жилища. Инвеститорът очаква начинанието му да бъде много успешно и вече мисли и за други плаващи градове. Истината е, че ако този грандиозен проект наистина е успешен, то той изцяло ще промени начина, по който се строят крайбрежни градове.   

Седмият сезон на предаването „Строителни постижения“ стартира в началото на юли и се излъчва всеки петък от 21:55 ч. по Discovery Channel.
Във всеки епизод водещият Дани Фостър представя някои от най-впечатляващите инженерни и строителни постижения в света. Всеки проект се илюстрира чрез компютърна анимация и анализи на строители, проектанти и инженери.

Сред най-интересните обекти в този сезон са олимпийският център за водни спортове в Лондон, най-дългият мост в Сърбия и футуристичният плаващ град в Амстердам.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg