Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Актьорите, които се превъплътиха в кожата на срещуположния пол

Актьорите, които се превъплътиха в кожата на срещуположния пол
Актьорите, които се превъплътиха в кожата на срещуположния пол
Cinefish.bg

Теми
Актьорите, които се превъплътиха в кожата на срещуположния пол

18.09.2017, 11:43  |   Видяна: 6931  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Актьорите са хамелеони и те могат да се изиграят всякакви роли, сменяйки до неузнаваемост външния си вид. Понякога те стигат до драстични трансформации, за да се доближат максимално близо до образа, в който трябва да превъплътят – бръснат главите си, екстремно отслабват или напълняват, а в някои случаи се налага дори да влязат в кожата на срещуположния пол. Това често има донася успех и много награди. Ето някои от тези случаи…

Анджелина Джоли
Агент Солт

Анджелина Джоли, Агент Солт
 
Джоли играе ролята на ЦРУ агента Евелин Солт - заподозряна, че работи за руското разузнаване. Според сценария, талантливата агентка трябва да се превъплъти в мъж за една от задачите. Актрисата прекарва часове в гримьорната, за да изглежда трансформацията автентична. 

Гаел Гарсия Бернал
Лошо възпитание

Гаел Гарсия Бернал, Лошо възпитание
 
В този драматичен филм на една от живите легенди на испанското кино Педро Алмодовар, за известно време Гаел Гарсия Бернал изиграва брилянтно травестит. Работата му върху женския образ е незабравимо и трансформиращо преживяване за актьора.

Еди Редмейн
Момичето от Дания

Еди Редмейн, Момичето от Дания
 
Действието на филма се развива през 20-те години на миналия век и разказва за артиста Айнар Вегенер и неговия живот като жена. В един момент той осъзнава, че не иска повече да бъде мъж и се подлага на първата операция за смяна на пола. Актьорът подхожда с много респект и разбиране към ролята и, в крайна сметка, филмът е силен и лиричен психологически портрет на един артист.

Килиън Мърфи
Закуска на Плутон

Килиън Мърфи Закуска на Плутон
 
„Закуска на Плутон“ е един от най-комплексните и иконични филми в кариерата на британския актьор. Арката на героя минава през неговата андрогенност като тийнейджър до реализацията му в изтънчена блондинка.

Адам Сандлър
Джак и Джил

Адам Сандлър Джак и Джил
 
В тази комедия Адам Сандлър е служителят в рекламна агенция –Джак, но той също така играе и сестра му –Джил. Девойката идва на гости на Джак и обръща света му с главата надолу. Интересно е, че за тази роля актьорът получава две Златни малинки – за най-лоша мъжка и за най-лоша женска роля.

Ел Фанинг
3 Generations

Ел Фанинг, 3 Generations
 
В този филм Ел Фанинг играе тийнейджърка, която е решена да смени пола си. Най-близките на момичето – Наоми Уотс и Сюзън Сарандън не могат да подкрепят това нейно противоречиво решене.

Хилари Суонк
Момчетата не плачат

Хилари Суонк Момчетата не плачат
 
 „Момчетата не плачат“ е базиран на реална история. Героинята на Хилари Суонк е родена жена, но се чувства изцяло като мъж през целия си живот от най-ранна възраст. За да се подготви за ролята, актрисата подстригва косата и тренира усилено, за да добие мъжка мускулатура. Също така, тя се опитва да живее дегизирана като мъж за месец, за да се слее с ролята си, която ѝ донася Оскар.

Робин Уилямс

Мисис Даутфайър

Робин Уилямс Мисис Даутфайър
 
 „Мисис Даутфайър“ е много известен и много обичан филм. Образът на Робин Уилямс, който играе целомъдрена бавачка, наета от бившата му жена, за да се грижи за собствените си деца, не може да не докара всеки един зрител до искрен и заразителен смях.

Джон Траволта
Лак за коса
 
Джон Траволта, Лак за коса

В „Лак за коса“ Джон Траволта играе ролята на Една Търнблад, която работи в обществена пералня и не е напускала дома си от десет години, защото е срамежлива и с наднормено тегло. Много е неочаквано да видим Траволта в такъв образ, имайки предвид, че обикновено го асоциираме с брутални и агресивни персонажи.

Тони Къртис и Джак Лемън
Някои го предпочитат горещо

Тони Къртис и Джак Лемън Някои го предпочитат горещо
 
Известният филм няма нужда от представяне. Всички обичат двамата неосъществени музиканти, които са принудени да се преструват на жени, защото това е единственият им шанс да преживяват, а и да се спасят от мафията.

Дъстин Хофман
Тутси
 
Дъстин Хофман Тутси

Историята е за талантлив, но с труден характер актьор, който не може да си намери работа и е готов на много компромиси, включително да се представи за жена, за да бъде нает на работа. Той е любим на много поколения киномани. А за невероятното си женско превъплъщение Дъстин Хофман е номиниран за Оскар.

ДАС
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg