Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми "Буена Виста Сошъл Клъб" на Вим Вендерс в Дома на киното

Буена Виста Сошъл Клъб на Вим Вендерс в Дома на киното
Cinefish.bg

Теми
"Буена Виста Сошъл Клъб" на Вим Вендерс в Дома на киното

27.11.2008, 18:49  |   Видяна: 2902  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА

“Преди концерта” е специалната рубрика в афиша на Дома на киното, в която се появяват филми и заснети концертни участия на различни музиканти, които предстои да видим на българска сцена. Това е нещо като подгряване на публиката преди спектакъла на живо, предвкусване на удоволствието от реалната среща с артиста. Това начинание започна в Дома на киното през лятото с филма-концерт на Боби Макферин с участието на българския хор “Ангелите” и продължи с прожекцията на филма на Карлос Саура "Иберия" и със специалния видеоклип на Фернандо Труеба на песента “Zambra” от програмата “Mujeres” на Естрея Моренте.

Сега идва обаче специалната изненада - на 24 ноември, 2 и 3 декември в Дома на киното в София влюбените в кубинската музика
ще могат да видят филма на Вим Вендерс "Буена Виста Сошъл Клъб".

Тези три специални прожекции ще разпалят огъня в сърцата на българската публика точно преди гостуването на човека с каубойската шапка от Буена Виста Сошъл Клъб - Елиадес Очоа, който ще пее в София на 10 декември в зала 1 на НДК от 19:30 ч.

Откакто се появи на бял свят преди 11 години легендарният първи запис на Буена Виста Сошъл Клъб, се възроди и интереса към Куба и нейната музика. Много други групи от Куба носят красотата на своята музикална традиция, но никоя не е като Буена Виста Сошъл Клъб, защото онова, което се случва тогава в малкото студио на Егрем, именно с тези музиканти, е неповторимо – както казва самият Рай Кудър: ”Сякаш духовете бяха пуснати от бутилката.”

Вторият албум на легендарната формация Буена Виста Сошъл Клъб е запис от единствения им, напълно разпродаден концерт в Карнеги Хол, състоял се на 1 юли 1998 г. Този концерт бе запечатан и във филма на Вим Вендeрс, който ще можем да видим в Дома на киното. Филмът съхрани духа на Куба от края на ХХ в. и направи популярни и обичани фигурите, съставляващи ядрото на великата формация.

Цените на билетите за вход ще бъдат 8 лв. и 6 лв. за студенти и ученици.


Още горещи теми:
10 препоръчани мюзикъла
Музите на режисьорите
Боен клуб
Мадона в киното
13 легендарни двойки на екрана
Американско независимо кино на КИНОМАНИЯ
Руският акцент на Киномания 2008
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 06:02
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg