Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Критиците за „Граници”

Критиците за „Граници”
“Мъчителен френски хорър, който само хардкор феновете ще харесат.” Guardian, Питър Брадшоу
Cinefish.bg

Теми
Критиците за „Граници”

11.11.2008, 19:18  |   Видяна: 3177  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА

“Леле, аз си мислех, че ужасиите минаха по Хелоуин! Нищо подобно: най-кървавият филм от години насам тръгва да ви плаши и шокира по кината тази седмица. Няма да разказвам за какви мъчения и умъртвявания става въпрос, който има здрави нерви – да иде да се пробва.”
Експрес, Иван Хадживеликов

“Европа отдавна се бие в гърдите, че влага повече вкус и умения в правенето на кино в сравнение с американските си колеги. Но винаги има изключения. Едно от тях е френският филм на ужасите „Граници”. Във филма отрицателните герои са толкова типизирани, че приличат по-скоро на карикатури. ... Ефектът във филма е обратен – по-скоро ти става смешно, отколкото да придобиеш негативни чувства към тези в пъти по-оригинални последователи на д-р Менгеле.”
Сега

“Френският „Граници” е многозначно заглавие, което преминава всякакви мерки и надхвърля холивудски ужасии като „Убийствен пъзел”, „Очите на скалите”, „Тексаско клане".”
Стандарт

Граници” лесно може да бъде наречен френска версия на „Тексаско клане”. Режисьорът не е искал да прави римейк на класическия филм на ужасите, но в крайна сметка се е получило нещо твърде подобно, въпреки малкия бюджет. „Граници” може би дори е по-добър от своя американски събрат, защото освен ужаси има и по-смислен сюжет.”
Новинар, Димитър Николов

Граници” е европейски хорър, който си е поставил за цел да премине всички граници при изобразяването на графично, садистично насилие. ... Филмът на Ксавиер Ганс струва едва три милиона долара, но те са повече от достатъчни за направата на подобаващо потресаващи спец ефекти.”
Труд

“Няма дълбочина, изненади или остроумие в сценария, което изглежда мотивирано от единствената цел да създадат най-долните, най-отвратителни хора и кадри.
The Onion (A.V. Club), Скот Тобиас

“Може ли филм да бъде изпълнен с адреналин и бликаща кръв и пак да е ужасно скучен? Явно да. Френският отговор на „Хотелът на ужасите” и „Убийствен пъзел” – „Граници” е 100 минутен кръвоизлив, който не слага нищо на масата освен още вътрешности, подлост и нещастие.“
Variety, Джон Андерсън

“Мъчителен френски хорър, който само хардкор феновете ще харесат.”
Guardian, Питър Брадшоу

“Толкова непреклонен, колкото и отвратителен, претенциозно режисиран, и дериват на най-мрачния боклук на съвременния американски хорър жанр. Но ще се хареса на всеки, който мисли че римейкът на „Тексаско клане” е по-добър от оригинала.”
the Village Voice, Джим Ридли

Критиците за:
„Спектър на утехата”
„Флиртология”
„Орлово око”
„Дзифт”
„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 05:24
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg