Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

Най-чаканият „Черен петък“ тепърва започва от този петък само в кината
Най-чаканият „Черен петък“ тепърва започва от този петък само в кината
Cinefish.bg

Най-чаканият „Черен петък“ тепърва започва от този петък само в кината

29.11.2023, 15:10  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
НАЙ-ЧАКАНИЯТ ЧЕРЕН ПЕТЪК ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА ОТ ТОЗИ ПЕТЪК В КИНАТА

Колкото по-дълго продължава, толкова по-извратено става...

Този петък, 1 декември, майсторът на хоръра Илай Рот ни кани на един истински незабравим и смразяващ Черен петък, какъвто не е имало досега. Продукцията вплита страховита история в привидно спокойния и обичан семеен празник Деня на благодарността, прониквайки в най-тъмните кътчета на човешката психика в характерния за Рот стил. Класическият слашър с празнична тематика отдава почит на редица произведения от златната ера на жанра като Черна Коледа, Хелоуин, Първоаприлски ужас и Кървавият Свети Валентин.

За първи път зрителите се сблъскват с идеята за Черен петък през 2007 година, когато Куентин Тарантино и Робърт Родригес представят Бибрутално – проект, вдъхновен от традицията на американските grindhouse кина. Между филмите в Бибрутално (Планета страх на Родригес и Разходка смърт на Тарантино) са включени поредица „фалшиви трейлъри“ на тогава несъществуващи филми, заснети от емблематични имена в хоръра, сред които и Черен петък – третият реализиран след Мачете на Родригес и Hobo with a Shotgun на Джейсън Айснър.

В Черен петък, една година след като традиционните намаления по магазините завършват с кървава трагедия, мистериозен убиец започва да тероризира жителите на Плимут, Масачузетс – родното място на Деня на благодарността. С всяка следваща смърт това, което изглежда като серия от убийства за отмъщение, скоро се разкрива като много по-голям и зловещ план за празника. Дали хората от града ще успеят да открият самоличността на убиеца, или ще станат част от неговата извратена празнична вечеря за Деня на благодарността? Едно е сигурно – остатъци няма да има.

В ново видео зад кадър на Черен петък несравнимият Илай Рот отново ни обещава изключително интензивни и жестоки визуални преживявания и ни разказва повече за вдъхновението и мотивацията, които стоят зад създаването на дългоочакваната продукция. Режисьорът говори за несравнимия си ентусиазъм и огромно желание, а резултатът определено е налице – филм, който се гледа в премиерната вечер, за да не ти го развали някой.Режисьор на Черен петък е Илай Рот (Хижа на смъртта, Хотелът на ужасите, Лично правосъдие), който е и сценарист заедно с Джеф Рендел – автор на идеята за оригиналния трейлър. В ролите са Патрик Демпси, Адисън Рей, Ялен Томас Брукс, Майло Манхайм, Нел Верлак, Рик Хофман, Керън Клиш, Джина Гершон и др.

Този Черен петък ще ни донесе убийствени предложения от 1 декември само в кината.

Най-чаканият „Черен петък“ тепърва започва от този петък само в кината


Cinefish.bg ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  
Джейн Фонда събира милиони на свой юбилей
АРТИСТ
11.12.2017, 16:51  |   синефиш.бг
Номинации за наградите „Златен глобус“ 2018
ГОРЕЩА ТЕМА
11.12.2017, 16:46  |   синефиш.бг
„120 удара в минута“ и смелостта да обичаш
ФИЛМ
11.12.2017, 10:46  |   синефиш.бг
„Квадратът” на Рубен Йостлунд ще бъде в програмата на СФФ
ФИЛМ
11.12.2017, 10:25  |   Press Release
Най-очакваните филми през 2018
ГОРЕЩА ТЕМА
11.12.2017, 09:51  |   синефиш.бг
Задава ли се филм за Оби-Уан Кеноби?
ФИЛМ
11.12.2017, 09:19  |   синефиш.бг
Чарли Шийн в нова съдебна битка
АРТИСТ
11.12.2017, 09:13  |   синефиш.бг
„Залезът на тамплиерите“ – ABSENTA LUCIS*
ФИЛМ
08.12.2017, 16:54  |   синефиш.бг
Cinefish.bg

 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg