Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

11 А

Още за филма - 11 А / информация за филма

11 A 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Още за филма

18.1.2016  |   синефиш.бг
Най-голямата „война“, която предстои на Лина е с лидерките на класа Симона и най-добрата й приятелка Наталия, за които най-висшата цел е да превърнат живота на всеки един преподавател в ад. Лина се оказва в най-безпощадното състезание, в което е участвала - да намери общ език с младежите и да провокира в тях интерес към вече забравените ценности, за които са писали Вазов, Ботев и всички български герои. Разбира се, за да постигне успех, новата учителка трябва да се докаже пред децата като играе по техните правила. А истинската битка се развива на дансинга  - под ритъма на хип-хоп и латино танците в завладяваща симбиоза между двата стила.

Но Симона, Наталия и техните съученици не са единственото премеждие, с което ще се сблъска Лина. Тя трябва да надвие закостенелите разбирания на свои колеги, в ролята на една от които влиза Бойка Велкова. В същото време бивщата танциорка ще се опита да се справи с трусовете в личния си живот – отчуждаването на съпруга й и бивш партньор на дансинга Иван (в ролята Башар Рахал) и стреса, завладял сина й Христо. Единствен съюзник младата жена намира в лицето на своя колега - учителят по философия Асен Петров (в ролята - Ники Сотиров).

Въпросът е, ще успее ли Лина да спечели състезанието, от което зависят собствените ѝ щастие и мечти? Какви уроци ще ѝ предаде суровата реалност и ще запази ли собствените си добродетели? Каква е разликата между очакванията и действителността в преследването на собствените мечти и достатъчна ли е „голата“ доброта, за да пребориш моралния упадък на съвременното общество?
Сценаристът на „11 А” Николай Колев е работил по проекта цели две години, използвайки личния си опит като учител  и с изградените реалистични образи печели наградата „Пегас“ на националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ в Хасково. Продуцент на лентата е Христо Христов, а режисьор - Михаела Комитова.


 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg