Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Родина

Родина

Patria 2020
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 

В деня, в който терористичната организация ЕТА обявява прекратяване на огъня, Битори посещава гроба на съпруга си Тато, убит от терористите. На гробището тя дава обещание, да се върне у дома в селото, където са живели заедно, за да се опита да намери мир и да приключи враждата. Ще може ли да живее редом с онези, които са я преследвали преди и след нападението - преобръщайки живота й с главата надолу? Оригиналният сериал на HBO Европа от Испания е по едноименния роман на Фернандо Арамбуру и показва в 8 епизода последствията от терористичните активности на ETA - несигурността, разделението и белезите, които остават завинаги, напомняйки, че независимо от промените, миналото винаги се завръща.

Когато есента на 2011 ЕТА обявява край на терористичните действия и дейността си, много хора не вярват, че кошмарът е свършил наистина. Има прегръдки. Има сълзи. Общество най-накрая може да диша облекчено. Постепенно пропусквателните пунктове в страната на Баските отпадат. Заплашваните спират да гледат под колите си. Изнудващите писма спират, а графитите със закани, че нечий баща или майка ще бъде следващата жертва, биват изтрити. Малко по малко на глас започва да се говори за изтезанията над задържаните.  В страната на баските отново настава ден ... макар и не за всички - в много къщи все още е нощ. Снимките на любими хора, които никога няма да се върнат, гледат от нощните шкафчета, а дрехите, които никога повече няма да бъдат носени, висят в килера. Имената им са издълбани в надгробни плочи в тихи гробища…

Ще успее ли Битори някога да разбере самоличността на нападателя с качулка, който в онзи дъждовен ден е убил съпруга й? Присъствието на Битори в селото предизвиква хаос, вбесявайки нейната съседка Мирен - някога близка приятелка. Мирен е и майка на Джоксе Мари, осъден терорист и вероятният убиец на Тато. Какво се е случило между тези две жени? Какво е отровило живота на техните деца и техните съпрузи, които са били толкова близки в миналото? Разривът, който съществува между тях и техните дълбоко вкоренени убеждения правят опитите да забравят миналото невъзможни, но ще могат ли въобще да си простят в общност, разбита от политически фанатизъм?

Поредицата е създадена и написана от Айтор Габилондо (продуцент на испанският сериал Принцът), по бестселър романа Родина (Patria) на Фернандо Арамбуро. Режисьори са Феликс Вискарет (Saura(s); Под звездите) и Оскар Педраса. Изпълнителни продуценти за HBO Европа са Мигел Салват, Стив Матюс и Антъни Рут. Родина е продуцирана от Alea Media за HBO Европа, в партньорство с HBO Латинска Америка.

Премиерата на сериала е на 27 септември, паралелно на 21 територии, на които присъства HBO Европа, като компанията е и международен дистрибутор. От същата дата сериалът ще бъде излъчен по HBO и ще бъде достъпен в HBO GO в на територията на САЩ и в над 40 държави в Латинска Америка и Карибите.


Коментари (0)
|
Коментирай »


Световна премиера: 27.09.2020
Жанр: Драма
2020 / 0 минути
Сценарист: Айтор Габилондо
Режисьор: Феликс Вискарет, Оскар Педраса
Разпространител:
HBO GO
Други заглавия:
TV Series (2020)
Сайтове:
IMDB IMDB

РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
0
Гласувай:
МНЕНИЯ


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Родина (2020)

Patria
 
 

Трейлъри

 

The Undoing,The Undoing - The Undoing Моят цигански път,My Gypsy Road - Моят цигански път МИШY,Mishou - МИШY
Мармалад,MARMALADE - Мармалад Малакут,Malakout - Малакут Без звуци в живота,The Sound of Metal - Без звуци в живота
Езерото на щастието,Lake of Happiness - Езерото на щастието Най-обикновен мъж,Just a Guy - Най-обикновен мъж Джудист,Judoka - Джудист

  1. 4.
    Паметен,Memorable - ПаметенПаметен Трейлър
  2. 5.
    Аз, човекът,ME, THE HUMAN - Аз, човекътАз, човекът Трейлър
  3. 6.
    Първият учебен ден на Матилде,Matilde`s First Day - Първият учебен ден на МатилдеПървият учебен ден на Матилде Трейлър 
Cinefish.bg Cinefish.bg