Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Режисьорът Уил Глък ще пренесе на големия екран книгата “Sex on the Moon”

Режисьорът Уил Глък ще пренесе на големия екран книгата “Sex on the Moon”
Cinefish.bg

Артисти
Режисьорът Уил Глък ще пренесе на големия екран книгата “Sex on the Moon”

24.03.2011, 11:00  |   Видяна: 2552  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ

Сценарист-режисьора Уил Глък, чиято миналогодишна нискобюджетна комедия “Лесна, А?” се превърна в изненадващ хит сред публиката, ще напише сценария и ще поеме режисурата на филмовата адаптация на романа по действителен случай “Sex on the Moon”.

Сценарист-режисьора Уил Глък, чиято миналогодишна нискобюджетна комедия “Лесна, А?” се превърна в изненадващ хит сред публиката, ще напише сценария и ще поеме режисурата на филмовата адаптация на романа по действителен случай “Sex on the Moon”.Въпреки че книгата, чиито автор е Бен Мезрич, ще бъде пусната на пазара на 12-ти юли тази година, студиото Columbia Pictures вече е закупило правата за екранизиране, и в най-скоро време се очаква да започне работата по сценария. Уил Глък e изявил желание да режисира, но според Los Angeles Times, той все още води преговори със студиото и продуцентите.

Ако всичко протече по план, “Sex on the Moon” ще отбележи третото общо сътрудничество между Глък и Columbia Pictures, след “Лесна, А?” и предстоящия “Friends With Benefits”, чиято българска премиера ще бъде на 23-ти септември.
 
Действието на “Sex on the Moon” ще се развива през 2004-а година, а сюжета ще разказва за 25-годишния стажант в НАСА, Тад Робъртс, който за да впечатли приятелката си, решава да открадне лунни камъни от космическия център “Джонсън” и да ги продаде в Интернет. Робъртс дори успява да убеди две негови колежки да му помогнат в изготвянето на дръзкия план.

В разработването на проекта, Columbia Pictures ще си сътрудничи с продуцентите на хитовия “Социалната мрежа”, Скот Рудин, Майкъл Де Лука, Дана Брунети и Кевин Спейси. Това не е изненадващо, защото “Социалната мрежа” бе също така базиран на книга на писателя Бен Мезрич, чието заглавие беше “The Accidental Billionaires”.

Има слухове, според които Кевин Спейси иска също така и да участва във филма, но тъй като все още няма готов сценарий, е твърде рано да се спекулира кои актьори ще изпълнят главните роли.

Режисьорът Уил Глък ще пренесе на големия екран книгата “Sex on the Moon”За книгата си, Бен Мезрич е разчитал на разсекретени документи на ФБР, разговори със служители на НАСА, които са познавали Тад Робъртс, и писмени показания от съдебния процес.

Продуцентът Майкъл Де Лука: “Робъртс е бил интелигентен човек, и е знаел че много трудно ще осъществи плана си. Знаел е, че с действията си той унищожава всичките си мечти, но въпреки това не се е отказал.

Кое го е накарало да си помисли че ще може да се измъкне? И как е успял да убеди двама други служители да му помогнат? Историята е интересна и ще се получи един вълнуващ филм.”

В момента, режисьора Уил Глък все още работи по монтажа на следващия си филм, “Friends With Benefits”.

Очаква се след няколко седмици, той да бъде потвърден официално като режисьор на “Sex on the Moon”.

latimes.com

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg