Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Нови детайли относно предстоящия филм за Супермен, “Човек от стомана”

Нови детайли относно предстоящия филм за Супермен, “Човек от стомана”
Нови детайли относно предстоящия филм за Супермен, “Човек от стомана”
Cinefish.bg

Филми
Нови детайли относно предстоящия филм за Супермен, “Човек от стомана”

04.09.2012, 11:04  |   Видяна: 4137  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

След малко повече от половин година ще се състои българската и световна премиера на дълго подготвяния нов филм за комиксовия герой Супермен. Официалното заглавие на продукцията с бюджет от 175 милиона долара е “Човек от стомана”, а неин режисьор е Зак Снайдър, който е най-известен с работата си върху стилизирания “300”. След като през 2006-та година режисирания от Брайън Сингър “Супермен се завръща” не се превърна в очаквания бокс офис хит, от компанията Уорнър Брос се отказаха от намерението си да финансират направата на продължение със същите актьори и същия екип.

Въпреки това, началството на студиото не се отказа от Супермен и през 2008-ма година стана ясно, че ще бъде направен нов филм за известния персонаж, който обаче ще се различава коренно от версията на Брайън Сингър. Бяха направени значителни промени на костюма на Супермен, а кастингите за култовата роля продължиха повече от половин година. В крайна сметка избраникът на режисьора Зак Снайдър бе младия британски актьор Хенри Кевил, участвал във филмите “Звезден прах” и “Тристан и Изолда”.

За Кавил, това е първа главна роля в скъп холивудски студиен проект  и по думите му единственото важно нещо за него е било да представи Кларк Кент и неговото алтер-его Супермен по възможно най-реалистичен начин, който ще удовлетвори както феновете, така и обикновените зрителите. В интервю за списание “Синеплекс”, актьора поговори накратко за “Човек от стомана” и за своя герой във филма.

Кавил: “Филмът е модернизация на героя. Става дума за един много реалистичен поглед към един много фантастичен персонаж. Ситуациите в които той попада са нереални и много екстремни, но всичко това е представено от практична гледна точка. Целта ни беше да създадем герой, с който публиката ще може да се идентифицира, независимо, че той е свръхчовек.

За мен като актьор най-важното беше да изиграя ролята по изчистен и реалистичен начин и без никаква помпозност. Има много хора които разчитат на мен и които ще наблюдават всеки елемент от изпълнението ми. Аз приех това предизвикателство и съм изключително благодарен, че получих възможността да изиграя този герой. Напрежението беше огромно, но не оставих това да окаже влияние на изпълнението ми. Ако го бях направил тогава щях да разочаровам всички. Затова игнорирах напълно факта, че става дума за един от най-известните супергерои и просто се съсредоточих върху това да изиграя един страхотен персонаж.

Завършеният филм определено ще бъде нещо невероятно.  Бях много впечатлен от идеите на сценаристите и екипа и като всички останали нямам търпение да изгледам завършения филм.”

Сюжетът на “Човек от стомана” ще се фокусира върху по-ранните години на Кларк Кент/Супермен, когато той се опитва да намери мястото си в света и не успява напълно да контролира силите си.

Екранни партньори на Хенри Кавил ще бъдат Ръсел Кроу, Кевин Костнър, Айлит Зурер, Даян Лейн, Майкъл Шанън, Лорънс Фишбърн и Ейми Адамс, която се превъплъщава в ролята на журналистката от вестник “Дейли Планет”, Лоис Лейн. Ръсел Кроу е в ролята на Джор-Ел, истинския баща на Супермен, а в отрицателните роли на генерал Зод и Фаора се превъплъщават актьорите Майкъл Шанън и Андже Трау. За снимките на “Човек от стомана” бяха използвани традиционни и IMAX камери, а според последната информация от студиото Уорнър Брос планират да конвертират лентата в триизмерен формат.

Високобюджетният фантастичен екшън ще тръгне по световните киноекрани от 14-ти юни, следващата година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg