Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Какъв ще бъде следващия режисьорски проект на Стивън Спилбърг?

Какъв ще бъде следващия режисьорски проект на Стивън Спилбърг?
Cinefish.bg

Филми
Какъв ще бъде следващия режисьорски проект на Стивън Спилбърг?

07.01.2014, 11:05  |   Видяна: 4614  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Още преди да се състои световната премиера на историческия “Линкълн” в киносредите започна активно да се дискутира темата за следващите филмови проекти на Стивън Спилбърг. Първоначалният план на легендарния продуцент-режисьор беше да заснеме амбициозната екшън-фантастика “Робокалипсис”, но проблеми със сценария забавиха работата по филма и в крайна сметка снимачния процес бе отложен за неопределено време.

Няколко месеца по-късно, през есента на 2013-та година, се появи новината, че Спилбърг се е оттеглил от дълго подготвяния проект по истински случай “Американски снайперист” и мястото му е било заето от носителя на “Оскар” Клинт Истууд.

Хавиер БардемПрез изминалите няколко месеца името на Спилбърг не се свързваше с други продукции и не беше ясно какъв ще бъде неговия следващ игрален филм. Но малко по-рано днес източници близки до сайта Deadline съобщиха, че 67-годишния режисьор е намерил проект, който по всяка вероятност ще заснеме в следващата една година.

Заглавието на подготвяния филм е “Монтезума” (“Montezuma”), а вдъхновения от истински събития сюжет ще разказва за кървав конфликт, който е породен от опитите на испанския пътешественик и изследовател Хернандо Кортез да пренесе мексикански богатства в Испания.

Интерес към ролята на Кортез е изявил носителя на “Оскар” Хавиер Бардем и преговорите между него и продуцентите протичат в момента. Сценарият на “Монтезума” е написан преди 50 години от Далтън Тръмбо (“Спартак”), но според последната информация голяма част от сцените и диалозите ще бъдат пренаписани от ветерана Стивън Зейлиън. Любопитно е да се отбележи, че за Зейлиън и Стивън Спилбърг това ще бъде втори исторически филм след небеизвестния “Списъкът на Шиндлер”.

Историята на предстоящия “Монтезума” ще бъде разказана от гледната точка на Хернандо Кортез и поради тази причина се смята, че заглавието на лентата най-вероятно ще бъде променено на “Кортез”. За момента обаче няма по-конкретна информация от компанията Дриймуъркс Пикчърс (която ще финансира и разпространява продукцията по света).

Тъй като е все още прекалено рано Стивън Спилбърг, Хавиер Бардем и Стивън Зейлиън са единствените хора, чиито имена се свързват с “Монтезума”.

Повече детайли за амбициозния проект се очаква да бъдат разкрити в следващите няколко месеца.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
yankoharda... Неутрално
1 08.01.2014, 12:08
Оценка: 0
0 гласа

Ето затова човек, за да стане преводач, трябва да има богата обща култура (макар и очевидно на някои това да им звучи като смехотворно клише). Почитаеми, тъй нареченият от Вас МонтеЗума всъщност е ацтекският император МонтеСума II (да не се чете като "Монтесума две"), а човекът, който подчинява неговата страховита империя, е още по-страховитият Ернан (никакъв Хернандо) КортеС (на български не КортеЗ). Преди да преведете, проучете. Така ще си спестите неприятността някой да Ви критикува заради необразоваността Ви.
И впрочем названията на фирми се поставят в кавички (и това отличава нашия език от английския, на който Вие очевидно сте слепи почитатели, без да Ви интересува Вашият роден език). "ДриймУъркс" е именно такова наименование. (И при транскрибиране е прието това, което в изходния език се пише с главна буква, и в целевия език да си остане с главна буква.) Няма да обръщам внимание на факта, че очевидно не можете да разпознавате подчинените изречения и не знаете как се обособяват пунктуационно (но ако все пак имате слабо влечение към грамотността, става дума за последното изречение от текста Ви).

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg