Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Гледайте "Случаят Кюри" тази неделя от 14:00 по БНТ1

Гледайте Случаят Кюри тази неделя от 14:00 по БНТ1
Гледайте "Случаят Кюри" тази неделя от 14:00 по БНТ1
Cinefish.bg

Тв новини
Гледайте "Случаят Кюри" тази неделя от 14:00 по БНТ1

07.04.2022, 10:35  |   Видяна: 1426  |   синефиш.бг  |   ТВ
Българският детски игрален филм „Случаят Тесла“ с кино премиера през 2022

Режисьорът Андрей Хадживасилев вече засне основните и най-мащабни сцени от детския филм Случаят Тесла, който е самостоятелно продължение на филма „Случаят Кюри“. Филмите са сюжетно свързани в поредица, но могат да бъдат гледани и напълно самостоятелно. „Случаят Тесла“ ще бъде подходящ за публика от всички възрасти, а дългоочакваната премиера е планирана за края на тази година. Докато я очакват, зрителите ще могат да гледат филма „Случаят Кюри“ в неделя (10.04.2022) от 14:00 часа по БНТ1.

Мартин Гяуров, Андрей Хадживасилев, Неда Спасова и главните деца актьори

Вече е ясен пълният актьорски състав на лентата „Случаят Тесла“. В нея участват 30 деца, сред които скаутите на Шумен „Мадарски Конник“ и скаутски клуб Compass – Варна.  Главните роли се изпълняват от Мартин Паунов (Тони) и Поли Иванова (Рая). Сред новите персонажи са скаутите: Виктор (Борис Минков) и близнаците Деян и Дилян (Йоан и Деан Стойкови), както и учениците Мила (Рая Георгиева) и Нора (Фани Узунова). В образа на нежната г-ца Ани влиза Неда Спасова, а в строгия г-н Веселинов – Мартин Гяуров.  В актьорския състав специално участие има Любен Чаталов.

Добре познатите герои Тони и Рая отиват заедно на ученически лагер в планината, където срещат група скаути. Главатарят им Виктор, който ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя разнищва легенда за страшен върколак дебнещ в гората. Тони е решен да завърши на всяка цена своя научен експеримент за синтез на безжично електричество, вдъхновен от Никола Тесла, но приятелството му с Рая е поставено на карта.

Андрей Хадживасилев, Поли Иванова, Любен Чаталов, вълка Черок и неговия дресьор Стоян Лазаров

Зад „Случаят Тесла“ отново стои утвърденият eкип на режисьора Андрей Хадживасилев – операторът Божидар Симеонов и композиторът Георги Стрезов. Продуцент е Пламен Йорданов, а сценарият е дело на Виктория Пенкова и Пламена Велковски. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ИА НФЦ и партньорството на Дирекция Природен парк „Витоша“, ЧСУ „Цар Симеон Велики“.

През 2021 година режисьорът Андрей Хадживасилев беше поканен за член в ECFA (Европейска асоциация на детския филм). ECFA е организация от професионалисти в областта на детското и младежко филмово изкуство и медийно образование, базирана на споделяне на знания и взаимна солидарност между своите членове. ECFA е посланик, който помага да се осигури достъп до по-голямо разнообразие от европейско кино за деца по целия свят.

Гледайте "Случаят Кюри" тази неделя от 14:00 по БНТ1

Гледайте "Случаят Кюри" тази неделя от 14:00 по БНТ1


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg