Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Филип Сиймур Хофман почина на 46 години

Филип Сиймур Хофман почина на 46 години
Филип Сиймур Хофман почина на 46 години
Cinefish.bg

Артисти
Филип Сиймур Хофман почина на 46 години

02.02.2014, 20:46  |   Видяна: 4014  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Филип Сиймур Хофман бе намерен мъртъв в апартамента си в Манхатън, оповести Уол Стрийт Джърнъл в неделя. Причината за смъртта на 46-годишният актьор още не e ясна. Полицията на Ню Йорк водят все още разследване.

Филип Сиймур Хофман бе намерен мъртъв в апартамента си в Манхатън, оповести Уол Стрийт Джърнъл в неделя.Актьор и режисьор в театъра Филип Сиймур Хофман е роден в Рочестър, щата Ню Йорк, на 23 юли 1967. Като ученик в гимназията се увлича по театъра, записва се да учи драматични изкуства в Йоркския университет и се дипломира през 1989. Дебютира в киното с независимата продукция Triple Bogey on a Par Five Hole (1991) под името Фил Хофман, а първата му роля в лента с по-широко разпространение идва през следващата година с "My New Gun" (1992).

На Бродуей е номиниран два пъти за театралната награда „Тони”: като най-добър актьор през 2000-та година за ролята си в пиесата на Сам Шепард "True West" и пак като най-добър актьор през 2003 за играта си в пиесата на Юджийн O'Нийл (I)'s "Дългото пътуване на деня към нощта".

Хофман е артистичен директор на театралната компания "Лабиринт" в Ню Йорк, където е поставил като режисьор пиесите "Our Lady of 121st Street", "In Arabia, We'd All Be Kings" и "Jesus Hopped the A Train" на Стивън Гиргис, както и "The Glory of Living" от Ребека Гилман в манхатънския театър "Клас къмпани".

Хофман затвърди репутацията си като един от най-талантливите актьори под 40 години през 2005 с филма "Капоти". С ролята на големия писател актьорът спечели „Оскар” за главна мъжка роля, както и наградата на критиците от Лос Анджели.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg