Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Добре дошли на 26-ия София Филм Фест!

Добре дошли на 26-ия София Филм Фест!
Добре дошли на 26-ия София Филм Фест!
Cinefish.bg

Артисти
Добре дошли на 26-ия София Филм Фест!

10.03.2022, 12:55  |   Видяна: 1579  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Трудно е да се пише и говори за кино, когато Силите на злото убиват невинни хора в градовете и селата на Украйна, само на няколкостотин километра от България. Нашите приятели от филмовата индустрия и гости на фестивала се сражават за своята, на семействата си и на родината си свобода и независимост. Мислите и сърцата ни са с тях! Светът не е същият, Европа не е същата, България не е същата, София не е същата. София Филм Фест не е същият! 26-ият София Филм Фест е фестивал на стремежа към мир, свобода, справедливост и обединение на всички, защитаващи демократичните ценности.

Дайте шанс на мира!

Фестивалът ще предложи богата палитра от кино, създадено в повече от 50 държави от целия свят. Игрално, документално, анимационно, късометражно, дело на изявени майстори и млади таланти, навлизащи с дебютите си във филмовата професия. Няколко изключителни майстори ще получат Наградата на София на Столична община. През март това са българският писател и сценарист Анжел Вагенщайн (в годината на стогодишния му юбилей!) и една от най-успешните дами в българското кино – режисьорката Иглика Трифонова, председател на Международното жури. 26-ият София Филм Фест отдава почит на таланта на жените в киното. Наградата на София ще бъде връчена на още две изключителни създателки на кино – Маргарете фон Трота (Германия) и Клер Дени (Франция), с чийто най-нов филм „Двете страни на острието“ се открива фестивалът в годината на Френско председателство на Европейския съюз. Дени ще получи и специалната награда ФИПРЕССИ Платиниум на Международната асоциация на филмовата критика.

Добре дошли на 26-ия София Филм Фест!

През 2022-ра СФФ ще връчи три специални награди: на дългогодишния приятел на фестивала и световен ас в музикалното кино – британския режисьор Тони Палмър, на забележителния тотален автор Лех Майевски (Полша) и на един от най-успешните режисьори от Източна Европа – Леван Когуашвили (Грузия).

Очакваме ви, скъпи Олег Сенцов, Валентин Васянович, Олена Ершова!

Благодаря на членовете на международните журита, на гостите, представящи своите филми, на всички съорганизатори, партньори, спонсори и многобройни приятели, без които този фестивал не може да съществува.

Поклон към изключително всеотдайния фестивален екип! Ще бъдем около вас, грижейки се за вашето здраве и комфорт при спазване на всички противоепидемични мерки според българските здравни институции.

Надявам се да ви предложим удоволствия за сетивата, но и много теми за размисъл.

Бъдете здрави!

Очакваме ви в киносалоните!

Ваш,
Стефан Китанов
Директор на фестивала
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg