Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Джак Никълсън – биография на една легенда

Джак Никълсън – биография на една легенда
Cinefish.bg

Артисти
Джак Никълсън – биография на една легенда

20.12.2017, 12:27  |   Видяна: 2709  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Той е един от най-големите в Холивуд за последния половин век. Джак Никълсън е единственият актьор с 12 номинации за „Оскар“ и цели три статуетки. Трудно е да се изброят всичките му култови роли, повечето от които се изучават и до днес в киноуниверситетите по целия свят.

Тази година Никълсън отпразнува своя 80-годишен юбилей и това е повод за излизането на новата му биография.
Тя е дело на Марк Елиът, автор на много бестселъри, включително биографии на Кари Грант, Джеймс Стюарт, Клинт Истуд и Стив Маккуийн. Елиът хвърля нова светлина върху живота на актьора, започвайки още от детството му в беден квартал в Джърси, където дълго пазени тайни заплашват да разбият семейството му.

Не е пропусната работата му по легендарни филми като „Волен ездач“, „Полет над кукувиче гнездо“ и „Сиянието“, както и отношенията му – някой съвсем не толкова приятни – с режисьори като Роман Полански, Станли Кубрик и Джеймс Л. Брукс. Личният живот на Джак не е по-малко приключение, а бурните му връзки с красавици като Мишел Филипс, Анджелика Хюстън и Лара Флин Бойл са сред най-коментираните в жълтите издания.

Докато очакваме неговото завръщане на екрана в римейка на страхотния „Тони Ердман“, може да си припомним част от историята на Холивуд с тази книга, написана въз основа на години пространни проучвания и разговори с вътрешни хора, които познават Никълсън най-добре.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg