Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Бенедикт Къмбърбач и Клер Фой в биографична драма

Бенедикт Къмбърбач и Клер Фой в биографична драма
Бенедикт Къмбърбач и Клер Фой в биографична драма
Cinefish.bg

Филми
Бенедикт Къмбърбач и Клер Фой в биографична драма

24.07.2019, 09:32  |   Видяна: 1446  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Знаем, че Бенедикт Къмбърбач е в стихията си в биографични филми. Спомнете си само поразителното му превъплъщние като Алън Тюринг в „Игра на кодове“. То му донесе безкрайно много награди, включително и номинация за „Оскар“. Ето че Къмбърбач може би ще има шанс най-после да спечели статуетката с новата си роля.

Бенедикт Къмбърбач в биографична драма

На 10 август в Лондон започват снимките на „Louis Wain, в който партньорка на актьора ще е Клер Фой. Филмът ще разказва за живота на известния английски художник Луис Уейн, дължащ популярността си на своите картини с котки. В последните години от живота му се твърди, че той страда от шизофрения и това си проличава в творчеството му.

Коледни котки на Луис Уейн

Едва 23-годишен Уейн се жени за гувернантката на своята сестра Емили Ричардсън (Фой), която е с 10 години по-голяма от него. За края на 19 век подобна разлика минава за скандална в консервативна Англия. Емили обаче се разболява от рак на гърдата и умира три години по-късно.

Преди смъртта й Уейн открива темата, което ще бележи цялото му творчество. Докато боледува, Емили се утешава с тяхната котка Питър, която двамата спасяват по време на една дъждовна нощ. И макар че картините му с котенца се радват на огромна популярност, техният създател постоянно е преследван от финансови проблеми.

Номинираният за БАФТА Уил Шарп ще е режисьор на филма.
Той е и автор на сценария, заедно със Саймън Стивънсън. Къмбърбач ще е сред продуцентите на „Louis Wain“, в който ще участват още Андреа Райсбороу и Тоби Джоунс.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg