Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Артисти »

Бенедикт Къмбърбач - Артист

Артист - Бенедикт Къмбърбач, Benedict Cumberbatch

Гласувай за актьора:
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
4
Гласувай:
Среден резултат: 95/100

Бенедикт Къмбърбач - Артист

Benedict Cumberbatch
ЗА АКТЬОРА ГАЛЕРИЯ ФИЛМОГРАФИЯ МНЕНИЕ
17.09.2019  |   синефиш.бгБенедикт Тимъти Карлтън Къмбърбач, е английски актьор, роден на 19 юли 1976 год. в Лондон. Родителите му са актьорите Тимъти Карлтън и Уанда Вентъм. Той завършва средното си образование в престижното частно училище Хароу. Там прави първите си стъпки в театъра, с участието си в училищни пиеси. Учителят на Къмбърбач по драматургия, Мартин Тайръл, заявява по-късно пред медиите, че той е най-добрият училищен актьор, с когото е работил.

Завършва драма в Лондонската академия за музикално и драматично изкуство, както и Университета в Манчестър. Първите си стъпки в голямото кино Къмбърбач прави през 2006 г. с драмата „Изумителна благодат“. Следват роли в „Изкупление“ и „Другата Болейн“. През 2011 година получава четири номинации за "Оскар", за филмите „Дама, поп, асо, шпионин“ и "Боен кон".

Носител е на наградата за театрално изкуство „Оливър“ и е номиниран четири пъти за наградата „БАФТА“ на Британска академия за филмово и телевизионно изкуство, два пъти за наградите „Еми“ и един път за „Златен глобус“. Сред най-значимите негови роли са: Стивън Хокинг в драмата "Хокинг" (2004), Виктор Франкенщайн и творението, което създава, във "Франкенщайн" (2011) на режисьора Дани Бойл, детектива Шерлок Холмс в телевизионния сериал „Шерлок“, злодея Кан в „Пропадане в мрака“ (2013), както и превъплъщаването му в дракона Смоуг в трилогията „Хобит“ на Питър Джаксън, ученият Алън Тюринг в "Игра на кодове" (2014) и редица други.

Къмбърбач се превъплъщава в изключително богата гама от персонажи, като една от последните му роли е в продукцията "Доктор Стрейндж". Предстои да го видим в лентата "Война на токове" като Томас Едисон. Споделете:
ПОСЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ ЗА АРТИСТА  
 
Избери Aртисти  
Всички артисти (А-Я)   Всички артисти (А-Я)
А   Б   В   Г   Д   Е   Ж   З   И   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ь   Ю   Я
Всички артисти (А-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Артисти с най-висок рейтинг  
Ноември
1. Стефани Дойчинова
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
2. Илиана Коджабашева
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
58/100
Последно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg