Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Актьорът Юрий Рахнев написа първата си книга

Актьорът Юрий Рахнев написа първата си книга
Актьорът Юрий Рахнев написа първата си книга
Cinefish.bg

Артисти
Актьорът Юрий Рахнев написа първата си книга

02.04.2024, 14:00  |   Видяна: 1221  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
„Странично осветление‘‘ е яростен монолог на един фоторепортер, градски човек, тръгнал по следите на заплатената история.

Юрий Рахнев е роден в Бургас. Изучавал е социологически и културологични теории в Бристолския университет. Работил е като фотожурналист, участвал е в игрални филми, сериали, както и в много телевизионни реклами. Публикувал е проза в Литературен вестник и на други места. „Странично осветление“ е неговият дебют в по-дългите прозаични форми.

 Актьорът Юрий Рахнев написа първата си книгаЗа началото на своята история с писането, Юрий Рахнев споделя:
„Веднъж посред нощ, петнайсетгодишен, написах разказ за една яростна моя борба с десетки хлебарки, които пъплеха изпод мивката в кухнята, на другия ден го изпратих в сп. „Родна реч“, а после се намъкнах в едно от кафенетата до пристанището, исках да мисля за съдбата на разказа си, за бъдещата си писателска кариера, и тайно да си въобразявам, че ще бъда поредният Хемингуей... Разказът за хлебарките не бе одобрен. Преживях го тежко, отдръпнах се от писането като идея, но мислите след коняка до пристанището ме белязаха завинаги и много дълго живях с тази първа сериозна порция съзерцание‘‘.

Юрий Рахнев работи като учител по английски език в гимназия и в това си  професионално амплоа, се чувства най-добре.  Работил е като фотограф, снима се е като актьор в реклами и в кино филми, а някога е работил е дори в цех за сладолед. И въпреки че Google го нарича актьор, той е посветил любовта си на писането. Така се ражда и книгата „Странично осветление‘‘.

За историята по написването на книгата, Юрий разказва:
„Казано по-просто никога не съм приемал писането на „Странично осветление“ като странична работа, още по-малко пък странично от актьорството. „Странично осветление“ е засега най-праволинейното ми постижение в живота. „Странично осветление“ е не само за градските хора, тази книга е за всички странични хора. Под страничен човек разбирам човек, който не се срамува да бъде себе си. Ето затова „Странично осветление“ не може да изведе поанта. Поантата е нещо централно. Животът, от друга страна, е пълен с разклонения. Това е една книга за разклоняващите се странични пътища на болката от раздялата. Каквато и да е тя. Всяко решение само по себе си е раздяла. Така започва и книгата. С дилемата пред взимането на едно решение…‘‘

„Странично осветление‘‘ има амбицията да търси своите български читатели благодарение на издателство „Жанет 45“.

Премиерата на книгата е на 11 април, от 19:00 часа, в Гьоте институт: https://www.facebook.com/events/1066512901124741

„Странично осветление” може да купите от тук: https://janet45.com/


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg