Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Моделите актриси

Моделите актриси
Cinefish.bg

Теми
Моделите актриси

30.09.2008, 18:36  |   Видяна: 33247  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
от Здравко Григоров

От тази седмица Таня Илиева дефилира по родните екрани с дебютния филм на Явор ГърдевДзифт”. Ще трябва да изчакаме да отмине шума около филма, за да разберем дали тя ще се превърне в новата Катерина Евро, която от подиума успешно премина на големия екран или ще последва Юлиана Кънчева, която след „Ла Донна е Мобиле” отново се завърна в света на модата.

В световен мащаб повечето топмодели са опитвали да започнат кариера в киното. Някои носителки на „Оскар” за стартирали като модели, сред тях са Ким Бейсингър, Чарлийз Терон и Хали БериКамерън Диаз също работи като манекен, преди да нахлуе в Холивуд с „Маската”.

Известна е войната на модния подиум между Рене Русо и Джери Хол. Битката на големия екран със сигурност печели Русо, която се превърна в неизменна част от екипа на „Смъртоносно оръжие 3” и остави в историята хитовете „Аферата Томас Краун” и „Откуп”.

Джери Хол се появи за миг в „Батман” и в „Беглец в бъдещето”, където отново бе засенчена от Рене Русо, която изпълняваше главната женска роля.

Ето още 13 фатални жени, които освен модния подиум са окупирали и киносалоните:

Синди Крауфорд „се издъни” с „Честна игра” и реши, че няма смисъл да опитва отново. Ел Макферсън има във филмографията си хитове като „Сирени”, „Джейн Еър”, „Батман и Робин”, „Огледало с две лица”. Това я прави една от успелите манекенки в Холивуд. За съжаление през последните 5 години Макферсън не е участвала в никакви продукции.
Клаудия Шифър стартира успешно в „Амнезия” на Абел Ферара, след това се появи в няколко нискобюджетни комедии и последната й роля беше в британския хит „Наистина любов”.


Наоми Кембъл, още една от големите в модата през 90-те, също опита да пробие в киното. Снима се в „Маями” с Антонио Бандерас и Сара Джесика Паркър и „Момиче №6” на Спайк Лий.


Летисия Каста е от моделите, които имат успешна кариера в киното. В актива й са хитът „Астерих и Обеликс срещу Цезар”, както и арт шедьоврите „Силни души” на Раул Руиз и „Луиза Санфеличе” на братя Тавиани.


Мила Йовович е една от двете най-успешни манекенки-актриси от 90-те. Заснела първия си хит „Завръщане в синята лагуна” още на 16 години, днес Мила е от актрисите в А-отбора с десетки хитове в кариерата си, сред които „Петият елемент”, „Жана Д’Арк”, „Хотел за милион долара” и „Заразно зло”.


Моника Белучи е втората. И ако Мила беше по-търсената от двете през 90-те, то сега Моника Белучи се появява на екрана много по-често от украинката. Бракът й с Венсан Касел безспорно допринася за филмовата кариера на Белучи. Двамата са заснели няколко продукции, сред които „Необратимо”, „Тайни агенти” и „Доберман”. Европейската филмова академия дори номинира Моника за най-добра актриса за изпълнението й в „Малена” на Джузепе Торнаторе.


Тайра Банкс ще остане в историята на киното като една от красавиците в „Грозна като смъртта”.



Хелена Кристенсен участва в датския филм „Алегро” на режисьора Кристофър Бое, заснел европейския хит „Реконструкция”.



Ребека Ромийн е Мистик във всичките части на „Х-мен”. Но безспорно най-успешната й роля е на фаталната Лори във „Фатална жена” на Брайън де Палма.


Жизел Бюндхен дебютира в американския вариант на френския хит „Такси”. След това се появи и в „Дяволът носи Прада”. Очакваме следващи кино изяви.


Естела Уорън проби в Холивуд с „Планетата на маймуните” на Тим Бъртън. И до днес това е най-силната й роля.



Амбър Валета е от моделите, които играят само поддържащи роли в Холивуд, но за сметка на това се снима често. Филмографията й включва хитове като „Прозрачно минало”, „Хитч” и „Транспортер 2”.





Още горещи теми:
Някои от най-добрите каскади в киното
Моделите актриси
Десет големи актриси без „Оскар”
12 от горещите хитове на 2009
Най-добрият приятел на човека
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

8 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 15.11.2010, 01:01
Оценка: 0
0 гласа

 
 
 
jolie
2 17.10.2008, 11:55
Оценка: 0
0 гласа

Ако има фенове на модата, които не са гледали "Прет-а-порте" на Робърт Олтман, горещо им го препоръчвам. Там може да се види отблизо как точно живеят моделите.

 
 
 
naomi
3 09.10.2008, 05:47
Оценка: 0
0 гласа

E, ima ubiistveni clipove s manekenki. Samo November rain na Guns sus Stephanie Seymour e dostatuchen. I Into the closet na MJ s Naomi sushto e neveroqten.

 
 
 
gattaca
4 08.10.2008, 02:15
Оценка: 0
0 гласа

Vchera gledah Wicked game na Chris Isaak, Helena tam e ubiistvena.

 
 
 
transforme...
5 06.10.2008, 10:20
Оценка: 0
0 гласа

Тук може да се добави и Нети, въпреки че тя май вече е била актриса, когато е започнала да работи и като модел.

 
 
 
naomi
6 03.10.2008, 02:57
Оценка: 0
0 гласа

Повечето са добра украса за филмите, в които участват. Аз лично не бих казала за нито една от тях, че е добра актриса.

 
 
 
gattaca
7 03.10.2008, 02:06
Оценка: 0
0 гласа

Spored men Monica Bellucci e edinstvenata, koqto stava za aktrisa. Ostanalite da si hodqt po podiumite

 
 
 
mila
8 02.10.2008, 02:30
Оценка: 0
0 гласа

Mnogo krasivi jeni. Ne tolkova talantlivi, no koi ti gleda talanta, kogato na ekrana e Monica ili Laetitia.

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg