Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Виктор Франкенщайн

ЧУДОВИЩАТА - Виктор Франкенщайн / информация за филма

Victor Frankenstein 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЧУДОВИЩАТА

30.11.2015  |   синефиш.бг
Чудовището в историята уместно е наречено Прометей, като героя, който се опитва да открадне огъня от боговете. Това е аналогия с Виктор, който се опитва да открадне животворната сила на Бог.

Финалната версия на героя е изиграна от високият 206 см френски актьор Гийом Делон, който носи цялостен костюм, проектиран от Роб Мейър от Millennium FX, едно от водещите европейски студиа за специални ефекти и грим. За да улови усещането на чудовището за изгубен живот и прераждане, Делон взима уроци със специален треньор по движение. „Прометей е новородено. Той инстинктивно си спомня как да се движи.“ - казва МакГуиган.

Прометей е всъщност версия 2.0 на работата на Виктор. Един от ранните му опити в създаването на живот от смъртта е кръстен „Гордън", и изглежда дори по-ужасяващо от Прометей. Гордън е смесица от части на животински трупове, включително крака на хиена и куче и глава на маймуна. „Не е приятна картинка, - казва МакГуиган, - но в това е цялата идея. Въпреки че публиката не може да го разбере правилно, има причина за избора на всеки крайник и тъкан. И всичко това е базирано на науката."

Работейки с екипа си за постигане на външния вид на Гордън, МакГуиган се свързва с една от темите на филма. „Процесът по изчистване на дизайна беше невероятно вълнуващ. Почувствах се малко като Виктор Франкенщайн, защото през цялото време си мислиш „О, ще взема малко от това животно, ще се комбинирам с това животно..."

Все пак, не става дума само за наука и ужаси. „В погледа на Гордън има израз на скръб и тъга", - казва Роб Мейър.

През цялото време, което е на екран, Гордън е контролиран чрез кабели, управлявани от кукловоди. „Той е почти като истински, - казва изпълнителният продуцент Дерек Даучи. - Публиката няма да повярва, че това нещо е направено наистина, а ще си помисли, че е компютърно генерирана анимация."

Образите на Прометей и Гордън представляват два от ключовите елемента на ВИКТОР ФРАНКЕНЩАЙН: изобретение и творчество. Но най-великото създание е уникалният подход на създателите на филма към историята на Игор и Виктор, който гарантира невиждана новаторска версия на класическата приказка.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg