Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Династията на Тюдорите

Династията на Тюдорите

The Tudors 2007
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 

Първият сезон на сериала обхваща десет от най-бурните години на монарха. Кралят на Англия Хенри VIII иска да води война с Франция. Кардинал Томас Уолси предлага сключването на споразумение, което да осигури мястото им в историята, докато в същото време Дукът на Бъкингам крои заговори, за да заяви собствените си претенции за трона. В навечерието на подписване на споразумение с Франция, Хенри научава за заговора на Бъкингам да го убие, а Лейди Блаунт най-накрая ражда сина, когото той винаги е искал.

Хенри прави стъпки, за да заздрави новия си съюз с Испанския Император Чарлз V, а Ан Болейн започва съблазняването на английския крал. Крал Хенри VIII прави стъпки, за да получи развод от Кралица Катерина. Решен да се ожени за Ан Болейн, Хенри притиска Уолси за развод. Уолси се опитва да накара Църквата да му даде развод, а увлечението на Крал Хенри по Ан Болейн продължава да става все по-голямо. Докато чумата, която върлува в Англия, заплашва живота на Ан, Хенри с тревога очаква новини от Папата във връзка с молбата му за развод. Пристигането на пратеника на Папата прави решението относно молбата на Хенри за развод по-близко от всякога.

Вторият сезон на сериала започва с крал, който на всеки ъгъл е възпрепятстван от Ватикана да анулира брака си с Катерина Арагонска, за да се ожени за по-младата Ан Болейн. Причините, всъщност нуждите, за тази стъпка са многобройни – от части суета, от части сексуално желание, от части гордост и индивидуализъм – но те се въртят около една непоклатима амбиция: да стане баща на син и наследник на династията на Тюдорите, която Хенри е наследил от баща си. Ако той няма син, то тогава тази династия, за която той има толкова амбиции, ще умре с него. Но само неговото желание не стига. Вдъхновен от писанията и реформисткия устрем на недоволен немски теолог на име Мартин Лутър, Хенри поема католическата църква в своя собствена игра – владеейки властта и силата – и се впуска в див и кървав опит да бъде сам господар на духовната и светската си съдба. Периодът на Реформацията в Англия събира личните и политически амбиции на един кралски революционер.

В третия сезон
страстният монарх най-накрая има всичко – истинска любов, несметни богатства и абсолютна власт. Сега, обаче той стои пред реалната опасността да загуби всичко това. В началото на този сезон, Хенри VIII навлиза в 27-мата година от своето владение. Въпреки че е генерирал достатъчно власт, той все пак е затормозен от проблеми, както в личен, така и в политически план. В навечерието на екзекуцията на Ан Болейн, Крал Хенри VIII се жени за Джейн Сиймур, третата му жена, с надеждата да се сдобие със син. Макар че, бременността на кралицата е повод за радост, на политическия фронт уязвимата династия на Тюдорите е застрашена от надигащото се реформаторско движение.  Потискайки революцията, Хенри изкарва на показ качествата, които са го задържали толкова дълго на престола- склонен да изслуша, но безмилостен към водачите на бунта.

Заключителният четвърти сезон
на сериала ни води през последните години от царуването на една от най-ярките фигури в английската история. Въпреки, че е на власт от много години и би трябвало да са чувства удобно със статута и позицията си, животът на Хенри VIII е все така бурен и изпълнен с противоречия, както в началото на управлението му. Макар да наближаваме края на живота на Хенри, темпото не намалява. Вместо да заглъхне тихо, царуването му приключва с гръм и трясък. Той е по-възрастен, но все още е в средата на 40-те. Освен това е болен, но най вече е изпълнен със страхове и опасения, когато се жени за много по-млада жена, която няма правото да бъде кралица. В същото време започва и война. По това време той сключва брак отново, за последен път, с жена, която е достатъчно умна за кралица, но народът я смята за еретичка и иска екзекуцията й.


Коментари (2)
|
Коментирай »


Жанр: Сериал, Драма
Ирландия, Канада, САЩ / 2007 / 0 минути
Режисьор: Майкъл Хирст
В ролите: Натали Дормер, Джонатан Рис Майърс, Хенри Кавил, Колин О'Донахю, Габриел Ануор, Джеймс Фрейн, Джереми Нортъм, Мария Кенеди, Ник Дънинг
Разпространител:
HBO Pictures
Сайтове:
IMDB IMDB
Официален сайт Официален сайт

РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
17
Гласувай:
МНЕНИЯ

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.
 
behwolf
1 26.11.2010, 05:31
Оценка: 0
0 гласа
добър исторически сериал
 
 
 
ATN27 Положително
2 14.11.2010, 04:32
Оценка: 0
0 гласа
dobyr serial ааа Хенри ее мнго готин макар че казват че истинския Хенри бил дебел и грозен
 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Династията на Тюдорите (2007)

The Tudors
 
 

Трейлъри

 

Момичето на моите мечти,The girl from my dreams - Момичето на моите мечти Диванът на Сталин,Stalin’s Coach - Диванът на Сталин Призраците на Исмаел,Ismael's Ghosts - Призраците на Исмаел
Мълчаливо сърце,Silent Heart - Мълчаливо сърце Кухня. Последната битка, - Кухня. Последната битка Епоха на първите, - Епоха на първите
Марджъри Прайм,Marjorie Prime - Марджъри Прайм Ледоразбивач, - Ледоразбивач Златната петорка, - Златната петорка

  1. 4.
    Роден,Rodin - РоденРоден Трейлър, с български субтитри
  2. 5.
    Блейд Рънър 2049,Blade Runner 2049 - Блейд Рънър 2049Блейд Рънър 2049 Удължена тв реклама
  3. 6.
    Съдбовна нощ, - Съдбовна нощСъдбовна нощ Трейлър 
Cinefish.bg Cinefish.bg