Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми „1989” - на 5 ноември – директно от Копенхаген само в Дома на киното

„1989” - на 5 ноември – директно от Копенхаген само в Дома на киното
„1989” - на 5 ноември – директно от Копенхаген
Cinefish.bg

Филми
„1989” - на 5 ноември – директно от Копенхаген само в Дома на киното

29.10.2014, 16:11  |   Видяна: 1019  |   Press Release  |   ФИЛМ

Филмът на Андерс Остергард и Елизабет Рач ще бъде прожектиран едновременно в 26 града из цяла Европа в деня на откриването на Международния фестивал за Документални филми в Копенхаген - CPH:DOX

25 години след падането на Берлинската стена, новият филм на номинирания за "Оскар" датски режисьор Андерс Остергардс и Елизабет Рач ще има своята световна премиера в Копенхаген в сряда, 5-и ноември.

„1989” - на 5 ноември – директно от Копенхаген само в Дома на киното

За първи път в историята на фестивала филмът, който ще открие събитието, ще стане достояние не само на  датската публика, но и на хората в почти цяла Европа:

Филмът ще бъде излъчен едновременно в Атина, Белград, Братислава, Брюксел, Букурещ, Дъблин, Единбург, Гьотеборг, Хелзинки, Льоварден, Лондон, Киев, Кристиансан, Москва, Осло, Порто, Прага, Реус, Рига, Салерно, Сараево, София, Санкт Петербург, Хага, Владивосток и Загреб!

Филмът „1989” предлага поглед към високо-рисковата политическа игра, която доведе до падането на Желязната завеса и Берлинската стена и отразява цената, която човечеството плати вследствие на  предприетите политически  действия.
На 8 ноември филмът ще бъде показан в Берлин като част от официалното честване на годишнината от разрушаването на стената.

Ф
илмът ще бъде представен на живо от Копенхаген от икономическия и политически съветник Джеръми Рифкин (САЩ) и журналистът и политически анализатор от Италия Лорета Наполеони, които заедно ще предложат своя поглед към обединена Европа, които представят гледните точки на наблюдател отвън и на жител на континента.

След прожекцията на филма главният герой Миклош Немет ще бъде на сцената за дискусия по повод историческите събития, описани във филма. В дебата ще се включат Лорета Наполеони, бившият датски премиер Пол Нируп Расмусен и Лука Фрийс, ректор на Университета на Копенхаген и бивш министър на климата и енергетиката, които ще обсъдят състоянието на Европа днес, 25 години след падането на стената.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg