Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Още един "Джекил и Хайд"

Още един Джекил и Хайд
Cinefish.bg

Филми
Още един "Джекил и Хайд"

19.05.2009, 09:47  |   Видяна: 2787  |   sivosten.com  |   ФИЛМ

Едва преди няколко дни от Юнивърсъл Пикчърс обявиха, че започват работа по поредната адаптация на класическата история за д-р Джекил и мистър Хайд на Робърт Луи Стивънсън, където в главната роля ще се подвизава Кеану Рийвс.

А ето, че вече имат съвсем реална конкуренция, след като същото ще направи и режисьора Абел Ферара, в чиято биография може би най-известното заглавие е доста скандалният "Лошият лейтенант" с Харви Кайтел от средата на деветдесетте години.

Втората продукция обаче със сигурност ще бъде доста по-нетипична, най-малкото заради това, че главните роли ще бъдат поверени на чернокожи актьори, в лицето на Форест Уитакър и 50 Сент. Това ще е абсолютен прецедент, особено предвид оригиналната история за британския доктор-джентълмен и неговата тъмна страна. Засега обаче не са известни допълнителни подробности, включително около това как ще се съчетаят двете неща.

"Джекил и Хайд" е една от най-популярните теми в киното, и от 1920 г. насам е екранизирана ни повече, ни по-малко двадесет пъти, без да броим включването на самите персонажи в сродни или не толкова други истории и разклонения на оригиналната творба.

За последен път, всъщност, това се случи преди по-малко две години, през 2007, когато BBC излъчи модерна версия във вид на мини-серии, фокусиращи се върху последния наследник на легендарния доктор - д-р Джакман. Под пелерината на Хенри Джекил пък през годините са влизали актьори като Майкъл Кейн, Джон Малкович и Кърк Дъглас.


Още новини:
Джей Майкъл Стражински с пореден екранен проект?
"Антихрист" шокира публиката в Кан
FOX спират "Терминатор: Хрониките на Сара Конър"
"Ангели и демони" измести "Стар Трек" от върха на американския боксофис
Мери Стюарт Мастерсън ще става мама
Български филм пред пълни зали в Кан

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg