Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 

Коментари на Georgi Pehlivanov


Моите коментари:
16 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
Georgi Peh...
829.07.2012, 05:39
Оценка: 4
6 гласа
Коментар за: Черният Рицар: Възраждане - епичен, брутален, гигантски, величествен, колосален, зашеметяващ, блестящ, въздействащ
murmashka... ами не, не е тийнейджърски сценария и сюжета... освен ако за теб реалностите в днешният свят и САЩ, терора, "революциите", болния капитализъм и т.н. са тийнейджърски теми. Разбира се, няма как да се избегнат някои клишета... и разбира се, това е филм, чийто първоизточник все пак са комиксите... и няма как да се избяга изцяло от тях... а и от уважение към феновете им - има различни препратки. Въпреки всичко, мисля, че баланса в сценария е перфектен, за да се постигне (както и при другите Батман филми на Нолан) един PG-13 филм, който да изглежда като R rated. Проблема на филма далеч не е в сценария (въпреки, че както казах има някои клишета и на места някои обрати изглеждат прекалено... по-детски наивни и карикатурни). Тези неща се преглъщат, защото не са толкова много, и защото по-голямата част от филма е просто перфектна. Разбира се малко не му стига, за да е наистина шедьовър. И най-големият му минус е монтажа. Просто филма отвсякъде крещи, че иска повече време за развитие на сцените... събитията .. персонажите. Очевидно по някакви причини (по всяка вероятност - технически, за да се впише в определено времетраене) много сцени просто са отпаднали, други са орязани... и на места случващото се изглежда малко претупано. Една разширена версия би била перфетен подарък за Коледните празници... но... дано! Не, че и така филмът е лош... напротив... просто ей толкова малко му трябва, за да бъде перфектен... още 20-30 минутки. И да - филма е перфектен завършек на Нолановата трилогия!
 
Georgi Peh...
1023.07.2012, 11:06
Оценка: 1
1 гласа
Коментар за: Човек от стомана (трейлър на филма с български субтитри)
Тук не става въпрос дали мнението ти ми харесва или не ми харесва. Кон с капаци значи, че ти имаш изградено мнение за нещо, което още не си гледал... и което е по-лошото - мнението ти е базирано не на база конкретния филм - а въпросните "предразсъдъци" свързани с мнението ти за нещо си, което си гледал някога си... и с това, че за теб понже е "по комикс" и бил "изграден в миналото" еди си как - и край - вече каквото и да направят с тоя герой, ти си знаеш своето. Твое право, разбира се. Това, което се опитах да кажа е - да съдиш за конкретния филм, след като го гледаш. Предразсъдъци значи, че много хора като теб смятат, че ... примерно... щом един филм е правен по комикс - значи задължително е детски... или задължително някаква голяма фантасмагория... или задължително трябва да е... просто нещо забавно и бързо смилаемо... от типа на The Avengers. Същите тези предразсъдъци, които карат някой хора, като чуят, че един филм е примерно анимация - значи е задължително някакво "детско" и е "несериозно" да се гледа от зрели хора... и т.н. Това са предразсъдъци - мнение, изградено на базата на някакъв стар, неактуален опит, на който се вярва сляпо - като коне с капаци, отказващи да приемат нещо ново... отказващи да повярват, че изобщо е възможно да има друго мнение, различно от изграденото в закърнелите им представи. Това е закостеняло мислене ... по същия начин в миналото някои хора сляпо са вярвали, че земята е плоска. Аз не се опитвам да те карам да харесваш тоя филм... дори аз не съм го гледал и не мога да кажа добър ли ще е или лош. Опитвам се да ти кажа, че начина по който разсъждаваш - оценката, която предварително даваш за филма.. и причините за нея... са меко казано смешни... но разбира се са си твои
 
Georgi Peh... Неутрално
1210.07.2012, 03:07
Оценка: 0
0 гласа
Коментар за: "Черният рицар: Възраждане" получи овации на крака
БГНЕС явно не са много наясно. Какви "отбрани" моменти, какви "богъри". Първо, това са ранни скрийнъри за журналисти (остновно от печатни издания). Второ - това е прожекция на ЦЯЛАТА ЛЕНТА, а не на "отбрани моменти" и трето - за блогърите умишлено все още не са организирани такива прожекции, защото се гледа да се запази максимално в тайна всичко около сюжета и развръзката на историята преди самата премиера - което е нормално. Само,че половината свят ще е привилегирован от това - там, където всъщност филма излиза след 10 дни. А ние явно сме обречени да научим подробности и да бъдем спойлнати през оставащото ни време, в очакване на филма в България.
Колкото до овациите - Крис Нолан не е бил на самите прожекции с журналистите - но това е една обичайна реакция... поне аз съм присъствам на такива, когато публиката в края на даден филм ръкопляска. Разбира се - доста изненадващо е, когато тези ръкопляскания идват от професионални кино критици
 
Georgi Peh...
1309.07.2012, 02:11
Оценка: 3
3 гласа
Коментар за: Черният рицар: Възраждане
Каква им е радостта на кината да го пуснат на по-висока цена за 1 седмица, когато Спайди е 3D и цената му ще е постоянно висока и ще лапат повече парички. Гледат да го издоят колкото могат, то е ясно.
А ако причината за по-късното идване на филма е "пиратство"... то къде точно е логиката тук да се пуска по-късно?! Аз не съм видял да има български пирати, които да снимат филмите в българските кина и да ги каччват в интернет... даже напротив, по-голямата част от пиратските cam-ове идват от Щатите. Каква тогава е логиката тук филма да идва по-късно? Даже ще има точно обратния ефект.... някои от българите ще се задоволят с някой cam с гадно качество, дръпнат от торентите и няма да отидат да гледат филма на кино. Според мен хода е грешен, но това е лично мое мнение. Просто си разсъждавам.
А чакането естествено ще си заслужава... без съмнение.
 
Georgi Peh...
1409.07.2012, 11:36
Оценка: 3
3 гласа
Коментар за: Черният рицар: Възраждане
Хайде и аз да се включа в спора.
Да - EPIC FAIL е, че най-чаканият филм за годината ще бъде прожектиран у нас седмица след като вече е показанв половината свят.
За справка - в някои държави имат по-късни премиери, но там обикновенно това се налага, защото филмите в тези държави се дублират и това изисква повече техническо време.
Потвърждавам,че през 2008-а "Черният рицар" беше пуснат предпремиерно в БГ наравно в американската си премиера. Спомням си го много добре, защото тогава ми се наложи да чакам цели 3 седмици след това единственото скапано кино по онова време в града да го пусне.
Преди 2 години "Генезис" също излезе предпремиерно заедно с американската си премиера - аз бях на такава прожекция.
Сега обаче провала за разпространителя е огромен, защото това е не просто най-чакания филм за годината - за един фен на Нолан... или на Батман... това е краят на една сага. Това е завършекът... финалът... и никой фен не желае да разбере развръзката една седмица по-рано, преди да е гледал самия филм. Как ще се опазим от спойлери сега? Трябва да спираме компютрите и да се изнасяме към гората!
Ясно е защо се прави - отново пазарни сметки и алчност - чудят се как да дадат шанс на Спайди, защото ако пуснат Батман предпремиерно, Спайдърмен ще претърпи крах... а и при наличието на едно единствено IMAX кино разпределянето на прожекциите ще стане кошмар. Жалко наистина....
а аз се надявам на много повече... дори си мислех, че могат да ни изненадат с маратони на трилогията. Но уви... за Ice Age маратони могат да се правят... но за Нолановата трилогия за Черния рицар на Готам... едва ли.
Иначе, аз съм резервирал билети за среднощната премиера... но съм наистина разочаровам. Чакам филма от 3-4 години, от както стана ясно, че ще има трета част... ще си почакам още малко, няма начин.
 
 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg

Начало » Филми »