Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми "Железният човек" втори уикенд на върха в САЩ

Железният човек втори уикенд на върха в САЩ
И през миналия, втори пореден уикенд никой не успя да спре доминацията на "Железният човек"
Cinefish.bg

Теми
"Железният човек" втори уикенд на върха в САЩ

13.05.2008, 23:15  |   Видяна: 1625  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
И през миналия, втори пореден уикенд никой не успя да спре доминацията на "Железният човек" в мултиплексите. Филмът с Робърт Дауни Мл. oтново изкара повече пари, отколкото двете нови премиерни ленти.

Борбата за второто място бе много ожесточена в неделя, но финалните резултати в понеделник показаха, че комедията на Fox "Да си остане във Вегас" е посетена от повече зрители, отколкото семейния филм на Warner Bros "Speed Racer". Paramount отново е начело с филма за своя нов супергерой "Железният човек", който спечели 51.2 милиона долара, като според последните данни на студиото, зрителите са намалели с 48% в сравнение с първата седмица. Общата сума стана 177.8 милиона долара, с което филмът вече изпревари досегашния първенец в боксофиса за 2008 "Хортън" събрал 150.7 милиона за два месеца.
"Железният човек" направи и най-добрия старт на филм с комикс герой, който не умее да плете мрежи. През 2003 година "X-Мен 2" спечели 147 милиона за десет дни, а през 2006 "X-Мен 3" 175 милиона. Филмът с Робърт Дауни мл. cе радва и на най-силният втори уикенд след "Шрек Трети", който е изкарал 53 милиона в същия период. Положителните отзиви на зрителите, които си препоръчват филма, играят важна роля за добрите резултати. А пък и двата нови филма не бяха кой знае каква конкуренция.

Премиерата на "Хрониките на Нарния: Принц Каспиян" следващия петък и предстоящия дебют на "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп" вероятно ще доведт до големи промени. Но в момента изглежда твърде вероятно "
Железният човек" да събере между 260 и 280 милиона долара само от представянето си в Северна Америка, а заедно с печалбите и от останалия свят, да прехвърли границата от 500 милиона.

В момента общата му печалба вече е 342.8 милиона. В неделя Warner Bros и Fox се сбиха за второто място с два нови филма. В неделя очакванията бяха братята Уорнър да спечелят само с 210 хиляди долара повече.

Но окончателните езултати в понеделник показаха, че Fox е напред с 1.6 милионa долара.
Камерън Диас и Аштън Къчър победиха с новата анти-романтична комедия "Да си остане във Вегас", която събра 20.2 милиона през уикенда. Показан в 3215 салона, забраненият за деца до 13 години филм взе средно по 6274 долара от екран. "Вегас" се представя по-добре от повечето комедии напоследък, между които и "Прелъстен и изоставен" (17.7 милиона долара), "Baby Mama" (17.4 млн.) и "Шаферът" (14 млн.), но по-зле от първенеца в това отношение за тази година "27 сватби" (23 млн.).

Високобюджетния семеен филм "Speed Racer" изкара по-малко пари - 18.6 милиона долара, макар и на повече екрани - 3606. Средната сума от по 5147 долара на салон за показвания без ограничения филм на братя Уашовски е доста по-малка от очакваната. Дори и според най-песимистичните прогнози, "Speed Racer" трябваше да дебютира с повече от 20 милиона. Оплют от повечето критици, пъстроцветният и стилизиран филм за автомобилни състезания е ориентиран към децата и родителите им, но очевидно има сериозно разминаване с публиката си. "Speed Racer" стартира трудно и в чужбина с печaлба само 12.6 милиона от трийсет пазара.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg