Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Актьори, чиито кариери бяха унищожени от "Здрач"

Актьори, чиито кариери бяха унищожени от Здрач
Актьори, чиито кариери бях унищожение от "Здрач"
Cinefish.bg

Теми
Актьори, чиито кариери бяха унищожени от "Здрач"

27.12.2016, 13:59  |   Видяна: 4925  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА



За Робърт Патинсън и Кристен Стюарт, вампирската драма "Здрач" по романа на Стефани Майър се оказа удар в десетката. Те получиха всичко, пари, изкачиха се на върха на всички класации, придобиха световна популярност и купища предложения за нови роли. За други актьори като Майкъл Шийн и Дакота Фанинг, това беше по-скоро леко преминаване "наоколо", в очакване на по-престижни продукции. Но за някои от звездите там, обаче участието в този филм не се оказа съвсем печеливш ход, а напротив - кариерен убиец. Но, вижте кои са имената, които изгубиха всякакъв шанс за кариера "благодарение" на участието си в "Здрач".

Тейлър Лаутнър

Тейлър Лутър

Преди Лаутнър да влезе в кожата на върколака Джейкъб Блек в "Здрач", той изглеждаше като изгряваща млада звезда, която тепърва започваше да прави обещаващи роли. Още през 2005 той се появи във филм за деца на Робърт Родригез - "Приключенията на Шаркбой" и в "Лавагърл", последвани от участието в сериала "Най-големият ми враг" (2008). Но веднъж след като актьорът с перфектно тяло стана част от сагата "Здрач", неговата иначе обещаваща кариера умря, още преди да е започнала.

Като една страна от любовния триъгълник във филма, Лаутнър не оправда високите очаквания и пропиля потенциала си, като стана поредния красавец, показващ плочки в тийн лента. Все пак той имаше възможност да се докаже във филма "Abduction", през 2011, но трагичният бокс офис постави прът в колелата на кариерата му. Той все пак участва в няколко второстепенни роли, но това не му донесе никакви дивиденти и в крайна сметка, всичко което успя да постигне се изчерпа с регистрацията му в Инстаграм по-рано тази година.

Ники Рийд

Ники Рийд

Имало едно време, в което Рийд била определено от тези, които трябва да се гледат. Момичето беше съсценарист и звезда в нейния полубиографичен филм "Thirteen" (2003), когато беше едва на 15. Благодарение на участието си в сериала "Ориндж Каунти", както и съвместната и работа с режисьорката Катрин Хардуик, Риъд успя да си създаде име. Но откакто стана част от вампирската сага, като ненаситната Розали Хейл, Рийд няма нито една добра роля, а най-силното й постижение се оказа някакъв рилийз на ДВД, за който никой нищо не чу. Най-прясното й участие е ролята на Бетси Роуз в сериала на фокс "Слийпи Холоу", който след едва 3 сезона приключи снимки.

Рейчъл Льофевр

Рейчъл Льофевр

Да бъдеш дъмпингов полу-франчайз едва ли е това, за което мечтае в своята кариера една актриса. Но точно това се случи с момичето от Монреал, когато тя беше публично уволнена от третата част на "Здрач" и заменена с Брус Далас Хауърд. Причината - конфликти относно графика. По същото време тя се снимаше в инди филма "Barney's Version" (2010), а графиците на двете продукции се припокриваха. Този факт предизвика конфликта, което озадачи всички критици, тъй като точно третата част на поредицата събра най-много приходи и беше един от най-силните франчайзи. А точно сцените, особено тази с монолога й се оказаха в изтритите във версията на ДВД. След като главата "Здрач" се затвори преждевременно за нея, Льофевр участваше в няколко ТВ шоута, в това число драмата на АВС "Off the Map" (2011) и "Under the Dome", но като цяло може да се каже, че кариерата й е в задънена улица.

Келън Лъц

Келън Лъц

За човек, който твърдеше убедено, че е сигурен носител на Оскар един ден, да бъдеш изрязан при монтажа на кадрите на филма, заради изискванията си относно хонорара, Келън Лъц се разви забележително зле, след участието си в сагата "Здрач". Преди този филм, той се справяше прилично добре с роли в престижни ТВ сериали като "Generation Kill" (2008). Но последвалите роли след участието му във вампирските историйки, превърнаха кариерата му от лоша в ужасна. Следващият му проект - "Легендата за Херкулес" не можа дори да покрие разходите си по снимките, дори опитът му да направи свое собствено шоу пропаднаха с гръм и трясък.

Ашли Грийн

Ашли Грийн

Грийн беше добре позната като екранна партньорка на Ащън Къчър от "Punk'd ", преди да стане най-добрата приятелка на Бела Суон Алис Кълън. Въпреки че не можем да определим кариерата на Грийн като процъфтяваща преди тя да "кацне" във вампирския блокбъстър, тя имаше голям потенциал. Ролите й в ТВ сериали бяха многообещаващи и критиците й предричаха добро бъдеще.

Тя, обаче рязко залезе след участието си в "Здрач" и дори намесването на името й с това на Джеймс Франско в "Dubious Battle", историческа драма, базирана на романа на Джон Стейнбек, не успя да вдигне необходимия шум около персоната й. Единствените реакции, които предизвика, бяха многозначителни повдигания на веждите, при появата й на червения килим.

Ксавие Самюел

Ксавие Самюел

Въпреки че австралиецът Ксавие Самюел все още си "бута количката" относително добре, актьорът все още не може да се отърве от репутацията, която успя да си създаде с ролята на злия вампир Райли Байърс, който застана начело на армията, която трябваше да брани Кълън. Той взе участие във филма на Роланд Емерих "Anonymous" (2011), в хоръра "Bait" (2012) и малка роля във "Ярост" (2014), но засега все още е познат предимно на родна земя.

Алекс Райс

Алекс Райс

Като актриса Райс се разкваше на солидна кариера преди да започне участието си във вампирската драма. За съжаление от няколко години тя не е направила нищо значително, а името й се спрягаше за няколко проекта, които така и не бяха реализирани. Това никак не й помогна да се завърне триумфално на червения килим.

Джейми Кембъл Бауър

Джейми Кембъл Бауър

От една страна изглеждаше, че Бауър ще стане нещо наистина изключително. Но филмите, в които взе участие след "Здрач" се оказаха с отчайващ бокс офис, а кариерата му остана в застой след тази поредица. Може да се каже, че всъщност той няма такава. И ако това не е лош късмет?!

Greyklock




Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg