Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Критиците за „Пазителите”

Критиците за „Пазителите”
„Със сигурност скука няма да ви налегне. Истината е, че "Пазителите" уверено е запълнил рамките на своя не малко експлоатиран жанр, но тематичната му определеност не ограничава качествата му.” Неда Ковачева, Сега
Cinefish.bg

Теми
Критиците за „Пазителите”

16.03.2009, 11:30  |   Видяна: 2838  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА

„Със сигурност скука няма да ви налегне. Истината е, че "Пазителите" уверено е запълнил рамките на своя не малко експлоатиран жанр, но тематичната му определеност не ограничава качествата му.”
Неда Ковачева, Сега

„Ненормалната идея, че филми като „300”, „Черният рицар” или премиерния „Пазителите” са автентични шедьоври на седмото изкуство събира все повече заблудени последователи. Хора, които явно старателно се пазят от истинското кино.”
Труд

Пазителите” не се концентрира върху суперсилите на героите, нито върху детински представена битка на добро срещу зло. По същество филмът е криминална история, в която са оплетени политически игри и е показана кризата в Щатите след управлението на Никсън.”
Михаил Чипилов, Монитор

„Може и да не съдържа всеки нюанс на графичния роман, но улавя толкова, колкото една адаптация може да улови. Това не задоволява феновете на комикса, но най-вероятно е повече от достатъчно за всички останали.”
Камила Албъртсън, TV Guide

„За феновете на хартиения оригинал, това може да е толкова близо до „Светия Граал”, колкото един филм може да си позволи. За всички останали, усещането за неудовлетвореност и разочарование е оправдано. „Пазителите” може да е много неща, но не е следващият велик филм по комикс, нито пък нов стандарт за адаптация на графични романи.”
Джейм Берардинели, ReelViews

„Режисьорът рециклира по-добрите ефекти от спартанската му епика ”300”...и е толкова верен към творчеството на комиксовия художник Дейв Гибънс, че може и да е използвал илюстрациите на графичния роман за сториборд.”
Боб Мондело, NPR

„Филмът е по-скоро любопитен отколкото предизвикателен артефакт на един потънал свят, полу-съживен като зомби от кинематографичната технология на настоящето.”
А.О. Скот, The New York Times

„Точно този тип реверанс убива това, което се опитва да запази. Този филм е мумифициран.”
Дейвид Еделстайн, New York Magazine

Критиците за:
„Седем души”
„Пътят на промените”
„Интернешънъл”

„Странният случай с Бенджамин Бътън”
„Беднякът милионер”
“Фрост/Никсън”
“Операциа Валкирия”
„Рокенрола”
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 27.11.2010, 09:26
Оценка: 0
0 гласа

както филма така и книгата са супер

 
 
 
lus Неутрално
2 18.11.2010, 03:35
Оценка: -1
1 гласа

„Ненормалната идея, че филми като „300”, „Черният рицар” или премиерния „Пазителите” са автентични шедьоври на седмото изкуство събира все повече заблудени последователи. Хора, които явно старателно се пазят от истинското кино.”

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg